Impactul puternic al coaching-ului

Când spunem cuvântul antrenor, probabil că avem în minte o persoană. Deoarece mulți oameni poartă titlul de antrenor, în special în sport, ne putem gândi la aceasta ca definiția de bază și exemplu de coaching. Cu toate acestea, dacă sunteți ca mine, ați experimentat impactul extraordinar pe care un antrenor îl poate avea, nu numai pentru o echipă, ci și pentru anumite persoane.

Antrenorii îndeplinesc multe roluri importante ca strateg, organizator și chiar jucător. Unul dintre motivele pentru care New England Patriots sunt câștigători consecvenți a fost din cauza forței antrenorului lor, Bill Belichick. Unul dintre punctele sale forte este capacitatea de a analiza adversarul și de a folosi cât mai bine punctele forte ale echipei sale.

Coachingul – în afara focusului restrâns al sportului, sau impactului mai larg al schimbării comportamentului pentru o viață sănătoasă – implică abilitatea de a evidenția și de a extrage din punctele forte ale unui individ cât mai mult.

Pentru a înțelege acest impact mai larg al antrenamentului, mă uit la un alt antrenor de fotbal, Coach Hunter, care a fost mai puțin preocupat de ceea ce s-a întâmplat pe tabela de marcaj și mai concentrat pe ceea ce s-a întâmplat cu viața ta.

Adevărata valoare a coaching-ului

Deci, cine a fost antrenorul Hunter, sau pur și simplu Antrenonul? S-a întâmplat să fie unul dintre antrenorii mei de fotbal când eram în liceu. Când mă gândesc la moștenirea lui și la impactul pe care l-a avut pe termen lung asupra vieții mele, pot spune sincer că a fost un generator de încredere și un schimbător de obiceiuri. El a făcut acest lucru prin faptul că a putut să se conecteze cu mine și să mă influențeze într-un mod care a creat o legătură de încredere pe viață.

Îmi amintesc că ne punea să ne uităm la filme și pur și simplu ne sublinia anumite tehnici pe care jucătorii le făceau pe teren, care le aduceau succes. Ieșeam să exersăm aplicând unele dintre aceste tehnici și îmi amintesc că el lăuda mereu efortul nostru în practică și sublinia când făceam ceva corect.

Nu-mi amintesc că el să fi țipat vreodată sau să ne spună ce să facem, dar în schimb ne împărtășea unele idei sau sublinia ce a funcționat cu alții. Depindea de noi să alegem ce vrem să facem. Acest lucru a ajuns dincolo de simplu fotbal, deoarece el m-a „antrenat” cum să navighez în deciziile pe care le-am luat și după liceu.

Arta și știința coaching-ului

Mulți ani mai târziu, am înțeles că antrenorul Hunter a fost un exemplu uimitor al artei și științei coaching-ului. Avea diplomă în consiliere și a folosit acest lucru pe măsură ce și-a aplicat creativ cunoștințele în contextul de a fi antrenor de fotbal.

Știința este studiul lumii prin observație și experimentare. Scopul său este de a crea un corp de cunoștințe și principii despre lumea în care trăim. Știința schimbării comportamentului se bazează pe observațiile oamenilor și pe modul în care aceștia se comportă. Din aceste observații se construiește un corp de cunoștințe care ne ajută atât să înțelegem, cât și să prezicem comportamentul uman.

Arta este expresia creativității. Arta este foarte personalizată – creativitatea care este exprimată poate avea un impact diferit asupra indivizilor.

La Herbalife Nutrition, am ajuns să apreciez arta și știința coaching-ului din plin. Am fost onorat să asist la impactul distribuitorilor independenți Herbalife Nutrition care și-au aplicat abordarea atentă pentru a sprijini oamenii în călătoria lor personală pentru a deveni cea mai bună versiune a lor.

Fiecare persoană are propriul său punct de plecare și o destinație la care vrea să ajungă. Antrenorul Herbalife Nutrition folosește principiile de bază ale autoeficacității, împuternicirii și sprijinului, pentru a ajuta oamenii să atingă rezultatele dorite.

 

Kent L. Bradley M.D., MBA, MPH – Director general pentru sănătate și nutriție

Dr. Bradley este colonel de armată pensionat, absolvent al Academiei Militare a Statelor Unite ale Americii și are un Master în Sănătate Publică de la Universitatea din Minnesota, un master în management la Universitatea din Denver și o diplomă de medicină de la Uniformed Services University of Health Sciences. , Bethesda, Maryland. Este certificat de consiliu în Sănătate Publică și Medicină Preventivă și deține un certificat în Guvernanță Corporativă de la INSEAD.

 

Sursă articol: The Powerful Impact of Coaching (iamherbalifenutrition.com)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *