Nutriție

Importanța Nutriției în Secolul 21 și Consecințele Neglijării Acesteia

Trăim într-o eră în care accesul la informație este mai facil ca niciodată, și totuși, paradisul informațional adesea ne aduce într-o poziție în care ne este dificil să discernem ce este benefic pentru sănătatea noastră. Secolul 21 ne prezintă un peisaj alimentar plin de tentații, cu mâncăruri procesate și fast-food la fiecare colț de stradă. Dar, oare, care sunt consecințele?

 • Boli cardiovasculare: Dieta bogată în grăsimi saturate, sare și zahăr, combinată cu un aport scăzut de fibre și antioxidanți, poate crește riscul de hipertensiune arterială, arteroscleroză și atacuri de cord.
 • Diabet: Consumul excesiv de zaharuri și carbohidrați rafinați, combinat cu inactivitatea fizică, poate crește riscul de diabet de tip 2.
 • Afecțiuni osoase: Un aport insuficient de calciu și vitamina D poate duce la osteoporoză și la fracturi osoase.
 • Deficiențe de vitamine și minerale: Acestea pot provoca o gamă largă de probleme, de la anemie (din cauza lipsei de fier) până la scorbut (din cauza lipsei de vitamina C).
 • Obezitate: Un aport caloric excesiv, în special din alimente cu densitate energetică mare și valoare nutrițională scăzută, poate duce la obezitate, care, la rândul său, crește riscul de multe alte boli.

 

 • Probleme de dezvoltare la copii: Nutriția inadecvată în timpul copilăriei poate duce la întârzieri în dezvoltare, probleme de învățare și deficiențe nutriționale.
 • Slăbirea sistemului imunitar: Lipsa unor nutrienți esențiali poate compromite sistemul imunitar, crescând susceptibilitatea la infecții

Obținerea Nutrienților în Alimentele Secolului 21

În vremurile moderne, modul în care ne alimentăm a suferit transformări semnificative. Industrializarea, agricultura la scară largă și dezvoltarea tehnologică au adus beneficii incontestabile, dar acestea au venit și cu provocări în ceea ce privește calitatea și integritatea alimentelor pe care le consumăm.

Avantajele Epocei Moderne:

 1. Diversitate alimentară: Accesul la o gamă largă de alimente din toate colțurile lumii este acum mai ușor ca niciodată.
 2. Tehnologie de prelucrare: Tehnicile avansate ne permit să păstrăm alimentele pentru perioade lungi, reducând riscul de a consuma alimente alterate.
 3. Cercetare în nutriție: Înțelegem mai bine decât oricând care sunt necesitățile noastre nutriționale și cum să ne adaptăm dietele pentru a răspunde acestor cerințe.

Provocările Secolului 21:

 1. Alimente ultra-procesate: Multe alimente disponibile pe piață sunt prelucrate în exces, având aditivi, conservanți și substanțe chimice care pot dilua calitatea nutrițională și pot avea efecte negative asupra sănătății.
 2. Agricultura intensivă: Metodele de cultivare la scară largă pot epuiza solul de nutrienți, ceea ce poate diminua conținutul de vitamine și minerale din fructe și legume.
 3. Impactul poluării: Contaminanții din aer și apă pot afecta calitatea și siguranța alimentelor.

Cum să Ne Asigurăm o Nutriție Corectă în Secolul 21?

 1. Alege alimente naturale și neprocesate: Consumul de fructe, legume, cereale integrale, nuci și semințe, în stare cât mai naturală, maximizează aportul de nutrienți, foloseste in planul zilnic shake-uri nutritionle bine echilibrate cu proteina si calorii putine
 2. Cunoaștere: Educă-te cu privire la sursa alimentelor și metodele de prelucrare. Cumpără, pe cât posibil, produse locale și de sezon.
 3. Diversifică dieta: Un regim alimentar variat asigură un spectru larg de vitamine, minerale și antioxidanți esențiali.
 4. Consultă un consultant wellness  în nutriție: Un plan alimentar adaptat nevoilor tale personale poate compensa deficiențele nutriționale specifice.
 5. Personalizeaza cu suplimente sigure, eficiente si echilibrate : Este important sa cunoastem sursa suplimentelor si sa fim atenti la stiinta din spate, rezulate si sa aiba minim cinci ani pe piata.

Concluzie:
Deși secolul 21 aduce provocări unice în ceea ce privește nutriția, este posibil să obținem toți nutrienții esențiali din alimente  si suplimente cu o planificare conștientă și o abordare informată a dietei noastre. Educația și responsabilitatea sunt esențiale pentru a naviga în peisajul alimentar modern si ne apartin in totalitate.

Rezultate obținute în comunitatea noastră

Obținerea Nutrienților în Alimentele Secolului 21

Conceptul “Super Body Challenge” este proiectat să abordeze numeroasele probleme legate de nutriție în secolul 21, oferind soluții personalizate  holistice pentru fiecare individ. 

Descoperă soluția noastră

Conceptul nostru unic de nutriție și mișcare.