Mindfulness: Cum să gestionezi stresul prin yoga și meditație

În lumea noastră rapidă și stresată, avem nevoie de instrumente și strategii pentru a echilibra stresul și presiunile de la muncă și din viața noastră.
Mindfulnessul, folosit adesea ca tehnică terapeutică, este o stare mentală obținută prin concentrarea conștientizării cuiva asupra momentului prezent, recunoscând și acceptând cu calm sentimentele, gândurile și senzațiile corporale.
S-a demonstrat că meditația și yoga promovează mindfulnessul, care, la rândul său, are potențialul de a îmbunătăți simptomele de depresie, anxietate și chiar abilitățile cognitive. Aceste exerciții pot ajuta, de asemenea, la concentrare, stres și atitudine, mai ales atunci când sunt combinate cu exerciții regulate și alegeri alimentare adecvate.
Cum te poate ajuta yoga să te relaxezi
Uneori, după o zi lungă, îmi place să mă relaxez cu o rutină ușoară de yoga. Acesta este, de asemenea, o modalitate excelentă de a începe ziua – cu câteva mișcări simple de yoga îți limpezești mintea și dai un ton pozitiv zilei.
John Hopkins Medicine enumeră 9 beneficii ale yoga, incluzând:
- Îmbunătățește forța, echilibrul și flexibilitatea;
- Ajută la ameliorarea durerilor de spate;
- Ameliorează simptomelor artritei;
- Promovează sănătatea inimii;
- Te ajută să dormi mai bine;
- Vei avea mai multă energie și o stare de spirit mai bună;
- Te ajută să gestionezi stresul;
- Te conectează la o comunitate unde vei primi sprijin;
- Vei avea mai multă grijă de tine;
- Alocă puțin timp, chiar și zece minute, pentru practica ta de yoga care te poate ajuta să construiești un ritual pentru a îți relaxa mintea și corpul, astfel încât să poți face față provocărilor viitoare cu mai mult calm și ușurință.
Ești gata să începi? Înscrie-te în Super Body Challenge astăzi și descoperă clasele noastre de yoga susținute de antrenori acreditați în India. Indiferent dacă ești yoghin începător, intermediar sau avansat, avem exerciții pentru toată lumea.
Cum să practici meditația: 10 lucruri pe care să le faci și să nu le faci
Ca și în cazul tuturor lucrurilor legate de sănătate și bunăstare, există multe cursuri și metode. Astăzi, voi împărtăși cu voi sfaturile mele practice pentru a vă calma mintea și a reflecta asupra zilei tale cu recomandări simple și practice de meditație:
- Nu te gândi că ai nevoie de un loc complet liniștit și retras pentru a practica. În lumea reală, și mai ales acasă cu copiii sau la birou, a găsi liniștea deplină este o sarcină aproape imposibilă.
- Încearcă să te îndepărtezi de toate distragerile majore, cum ar fi telefoanele, ecranele computerelor și spațiile incredibil de zgomotoase. Pur și simplu întoarce scaunul de birou departe de ecran. Dacă ești acasă, închide ușa dormitorului.
- Nu te convinge că ai nevoie de vreun echipament special, cum ar fi un covoraș de yoga, clopoței sau pături, pentru că poți medita oriunde. Cu cât te bazezi mai puțin pe lucruri, cu atât va fi mai ușor să-ți iei un moment rapid pentru a exersa, oriunde te-ai afla.
- Încearcă să te așezi sau întinde-te într-un loc confortabil. Încearcă să construiești un altar pentru practica ta. Poți să ții ochii deschiși sau să-i închizi; doar fă ceea ce ți se pare ție că e bine.
- Nu te forța să începi să respiri într-un stil anume, cum ar fi respirația abdominală sau pe nas. Inițial e posibil să fii dezamăgit sau chiar să te simți amețit. Poți lucra la o tehnică de respirație odată ce începi să te simți mai confortabil cu meditația.
- Concentrează-te pe respirația ta. Simți cum aerul intră și părăsește corpul tău. Pur și simplu fii conștient de respirația ta și de cum se simte. Doar fii prezent la acest moment.
- Nu începe să primești gânduri negative în mintea ta sau să îți faci griji pentru responsabilitățile sau lista de sarcini.
- Redirecționează-ți concentrarea departe de lista zilnică de lucruri de făcut și înapoi la respirație. Ori de câte ori aceste gânduri încep să se strecoare în minte, pur și simplu recunoaște-le și lasă-le să plece.
- Să nu ai o listă lungă de afirmații sau obiective la care să te gândești sau să o spui cu voce tare.
- Să ai unul sau două cuvinte cheie care te vor ajuta să te relaxezi sau să te ghideze către un sentiment pozitiv de bunăstare.
Încearcă să exersezi atenția conștientă și respirația pe tot parcursul zilei. Amintește-ți că meditația este considerată o practică, la fel ca yoga. Deci da, asta înseamnă că poate fi nevoie de o practică constantă pentru a simți efectele calmante complete. Dar, de asemenea, nu fi dur cu tine dacă viața preia din când în când controlul. Cheia este echilibrul și transformarea acestei practici într-un stil de viață de durată.
Articol tradus de pe iamherbalife și scris de Samatha Clayton OLY, ISSA-CPT – Vice Președinte, Worldwide Sports Performance and Fitness.