Obiceiurile bune încep devreme: 7 motive pentru a-ți implica copiii în bucătărie

Scris de Susan Bowerman, M.S., RD, CSSD, CSOWM, FAND – Director Senior, Educație și formare în domeniul nutriției la nivel mondial

Copiilor le place să gătească și abia așteaptă să se joace în bucătărie. De ce nu? Gătitul este creativ  și distractiv și gâdilă toate simțurile.

În plus, eforturile tale sunt răsplătite cu ceva care este (sperăm) delicios de mâncat. Și gătitul poate oferi câteva beneficii suplimentare. Petrecerea timpului în bucătărie poate ajuta copiii să dezvolte aprecierea pentru alimente sănătoase și obiceiuri alimentare mai bune.

Semnificația acestui lucru nu trebuie trecută cu vederea. În ultimele decenii, rata de obezitate și excesul de greutate în rândul copiilor americani au crescut dramatic. Asta datorită unei diete care include prea multe calorii și alimente sărace în nutrienți și prea puține fructe, legume, cereale integrale și produse lactate bogate în calciu.

Beneficiile gătitului cu copiii Mesele consumate departe de casă conțin mai multe calorii  și grăsimi saturate și oferă mai puțin calciu și fibre decât mesele preparate acasă. Pe de altă parte, consumul mai multor mese preparate în casă este asociat cu un aport mai mare de fructe, legume și produse lactate cu mai puține grăsimi și calorii.

Așadar, luați-vă  copiii și faceți din alimentația sănătoasă o nouă tradiție. Iată câteva beneficii suplimentare ale pregătirii meselor împreună cu copiii tăi:

1. Dezvoltarea aprecierii pentru alimentele sănătoase Dacă părinții pot servi drept modele bune în alegerile lor alimentare, este mai probabil că copiii lor îi vor urma. Gătitul și mâncatul împreună îi ajută pe copii să aprecieze alimentele sănătoase.

2. Încurajarea copiilor să încerce alimente noi Copiilor le place să mănânce ceea ce pregătesc ei. Când copiii sunt implicați în selecția ingredientelor și în prepararea alimentelor, este mai probabil să încerce creațiile lor. Experiența gătitului va ajuta la cultivarea unei minți deschise atunci când vine vorba de a încerca alimente noi.

3. Creșterea stimei de sine Copiii capătă un sentiment de mândrie și independență atunci când gătesc. Le place să se laude că „Am făcut totul singur!” Când sunt capabili să pregătească ceva singuri, oricât de simplu, și apoi să-l servească familiei, le crește stima de sine. Ajutați-vă copiii îndrumându-i către rețete adecvate vârstei.

4. Atingând partea lor creativă Odată ce copiii capătă niște abilități de bază și învață să urmeze rețetele, ar trebui să fie încurajați să devină creativi. Puteți începe cu o rețetă de bază simplă. Odată ce au venit cu propriile rețete, mulți copii își creează listele lor de rețete.

5. Încurajarea relațiilor familiale Petrecerea timpului împreună în bucătărie poate fi distractiv și relaxant atât pentru copii, cât și pentru adulți. Mulți copii nu au nevoie de prea multă convingere pentru a se alătura în bucătărie, așa că folosiți acest timp pentru a vă bucura pur și simplu de compania celuilalt și a vorbi despre cât de bună va fi masa voastră.

6. Îmbunătățirea abilităților motorii fine Lăsând copiii să se implice în activități precum amestecarea ingredientelor, rularea aluatului sau, pentru copiii mai mari, tăierea legumelor este o modalitate excelentă de a le spori puterea motrică fină, controlul și coordonarea ochi-mână.

7. Creșterea concentrării și a atenției Gătitul presupune urmarea corectă a rețetelor și a pașilor pentru a ajunge la produsul final delicios. Când gătesc, copiii învață să acorde atenție fiecărui detaliu. Ei învață repede și trebuie să se concentreze dacă vor să mănânce acea gustare sau mâncare la sfârșit!

Susan Bowerman M.S., R.D., CSSD, CSOWM, FAND – Director Senior, Educație și formare în domeniul nutriției la nivel mondial Susan Bowerman a obținut un B.S. în biologie cu distincție de la Universitatea din Colorado și și-a luat M.S. în știința alimentelor și nutriție de la Universitatea de Stat din Colorado. Este un dietetician înregistrat, deține două certificări de la Academia de Nutriție și Dietetică ca specialist certificat în dietetică sportivă și specialist certificat în obezitate și managementul greutății și este Fellow al Academiei.

Articol preluat si tradus de pe iamherbalife.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *