5 beneficii ale unui mic dejun sănătos

Alegerea alimentelor potrivite pentru micul dejun poate ajuta la creșterea energiei și potolirea foameai. Luarea unui mic dejun sănătos poate seta o alimentație mai sănătoasă pe întreaga zi. Alimentele potrivite dimineața vă pot oferi energia pe care trebuie să o aveți până la prânz. Cu un mic dejun sănătos în organism, este mai puțin probabil să aveți pofte de alimente nesănătoase până la masa de prânz. Consumul alimentelor potrivite vă poate ajuta să vă mențineți sătul și plin de energie până la următoarea masă sau gustare.

Ce înseamnă un mic dejun bun?

Alimentele pe care le consumi la micul dejun pot afecta modul în care te simți și performanța pe parcursul dimineții. Sunt câteva lucruri pe care un mic dejun bun le poate face pentru tine.

Un mic dejun sănătos poate să …

  1. Să îți țină de foame până la următoarea masă sau gustare. Un mic dejun echilibrat ar trebui să îți ofere rezisteță. Alimentele bogate în proteine ajută la stăpânirea foamei, iar alimentele bogate în fibre ajută la senzația de sațietate.
  2. Alimentează-ți corpul și creierul cu energie. Dimineața, rezervorul de combustibil al corpului tău este aproape gol. Când mănânci alimentele potrivite pentru micul dejun, îi oferi corpului și creierului combustibil pentru o funcționare optimă.
  3. Contribuie la evitarea variațiilor de zahar din sânge și scade pofta de mâncare. O masă echilibrată care conține atât proteine, cât și carbohidrații sănătoși poate furniza energie susținută în întregul sistem și poate ajuta la prevenirea schimbărilor bruște în glicemie, care declanșează pofta de dulciuri sau alte alimente nesănătoase.
  4. Vă ajută să faceți alegeri alimentare mai bune pe parcursul zilei. Cei care sar peste micul dejun, experimentează adesea pofta de dulciuri și grăsimi care persistă pe tot parcursul zilei. Când avem un mic dejun echilibrat, aceste pofte scad dramatice. Dacă micul dejun este bogat în proteine, atunci tinde să reducă pofta de sărat sau de alimente grase. Astfel, alimentele potrivite dimineața pot ajuta la reducerea poftei de alimente nesănătoase ce apare mai târziu în cursul zilei.
  5. Furnizează suficiente proteine pentru a ajuta la menținerea sănătății musculare. Mâncând suficiente proteine dimineața nu numai ajută la potolirea foamei, ci și la menținerea sănătății musculare. Pentru mulțu oameni, mesele zilnici tipice, tind să oferă puține proteine la micul dejun și mai multe la prânz și foarte multe la cină. Acest model nu oferă cele mai bune condiții pentru construirea și reparea țesuturilor musculare. Sinteza proteinelor musculare se poate îmbunătăți atunci când aportul de proteine este distribuit uniform pe parcursul zilei.

Indiferent dacă doriți să slăbiți câteva kilograme, doriți mai multă energie în fiecare zi, vreți mai multă masă musculară sau doriți să vă îmbunătățiți starea generală, noi avem soluția pentru voi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *