Cu ce ne utilăm bucătăria pentru un stil de viață sănătos!

Ustensile de bază

Folosire Întreținere
Placi de tăiat
Lemn: protejează lama cuțitului atunci când tăiați Curățați bine după utilizare cu apă caldă și săpun pentru a evita transferul de bacterii.
Bambus: la fel ca si lemnul, iar mai prietenos cu mediul
Plastic: mai durabil, nu absoarbe umezeala și mirosul
Flexibil: pentru tăiat ceva ușor
Beneficii Întreținere
Ustensile de lemn
Nu sunt conductori de căldură Se pot spăla la mână
Nu se udă niciodată, deoarece acest lucru facilitează dezvoltarea bacteriilor.
Clești
Nu sunt conductori de căldură
Închideri pentru depozitare facilă Acestea rămân deschise dacă nu apăsate bine pentru închidere

 

Beneficii Întreținere
Spatula
Spatulele perforate vă vor permine să scurgeți excesul de lichid sau grăsime din alimente. Căutați spatule cu mâner lung și rezistente la căldură.
Alegeți un material care să nu se deteorioreze cu suprafețe aderente.

 

Ustensile pentru gătit sigur și eficient

Beneficiile vaselor de gătit din porțelan
Vase din sticlă pentru gătit
Reacționează mai puțin cu alimentele
Sunt cel mai ușoare de curățat

 

Indicate pentru Nu sunt recomandate
Fontă
Pâine Supe
Clătite Tocane
Crepe Mâncăruri acide cu timp lung de gătit

 

Dezavantaje Nerecomandat
Vase oțel inoxidabil Aluminiu anodizat
Conductor slab de căldură, cu excepția cazului în care este stratificat cu un metal foarte conductibil precum aluminiul. Toxi pentru mediul înconjurător

 

Avantaje
Cupru
Excelent conductor de căldură,  deobicei mai scump și poate necesita polișare periodică.

 

Adevărul despre teflon

Teflonul poate fi toxic pentru oameni, animale și mediul înconjurător. Dacă alegeți

să folosiți tigăi de teflon, urmați următoarele regului pentru siguranța

dumneavoastră.

  • Nu folosiți teflonul la temperaturi ridicate, folosiți-l doar la temperaturi medii și medii spre mici.
  • Nu încălziți tigaia uscată, deoarece în aer se pot ridica particule toxice ce pot fi inhalate. Mereu puneți ulei sau alt lichid în tigaie înainte de a o încălzi.
  • Dacă zgâriați o tigae de teflon, nu o mai utilizați deoarece poate elibera chimcale în mâncarea dumneavoastră. În totdeauna gătiți cu ustensile din lemn, silicon sau care nu zgârie.
  • Urmați instrucțiunile producătorului pentru curățare și pentru a evita stricarea suprafeței teflonate.
Utilizări Mentenanță
Coș abur
Gătește legumele rapid, vitaminele solubile în apă rămân intacte •      Picioare mai mari de ½ inch

•      Un coș pliabil se va potrivi cu aproape orice vas și este ușor de depozitat

•      Coșurile de email sunt mai ușor de curățat, iar alimentele acide pot lăsa o peliculă pe vasele de oțel inoxidabil.

•      Se pot splăla manual cu un burete moale sau la mașina de spălat vase.

 

Utilizări Tips-uri
Coș abur bambus
•      Gătiți mai multe feluri de mâncare deoarece puței pune coșurile de bambus pe nivele

•      Doar un singur ochi și o singură tigaie este necesară

•      Pe nivelul inferior, vaporii vor găti mâncarea mai repde decât pe cel superior, astfel că alimentele care necesită un timp de gătire mai mare se vor pune jos.

•      Așezați mâncarea direct pe fante, pe o frunză de salată sau pe hârtie de copt.

 

Utilizări Beneficii
Borcane sticlă
•      Sunt ideale pentru a depozida semințe, legume uscate sau cereale. •      Spre deosebire de plastic,  sticla nu va reacționa cu alimentele.

 

Notițe Beneficii
Caserole din sticlă
•      Caserolele făcute din sticlă rezistentă la impedimente, sunt mai dure ca cele făcute din sticlă normală, iar dacă se crapă acestea se sparg în cioburi mici, nu în cioburi ascuțite. •      NU se pătează,  îndoaie și nu absorb mirosurile.

•      Se pot folosi în cuptor, frigider și congelator.

 

Utilizare Utilizare
Strecurătoare Curățător legume
•      Scurge pastele și clătește fructele sau legumele proaspete.

•      Poate fi folosit și ca bol de fructe sau legume, deoarece găurile permit circulația aerului.

•      Îndepărtează coaja de pe legume.

•      Îndepărtează chimicalele aplicate/pulverizate.

 

Utilizare Recomandare
Măsuri
•      Când faceți o rețeță măsurați cerealele, făina, lichidele etc. •      Cumpărați un set de măsuri, ce vine cu mai multe dimensiuni.

Ustensile pentru avansați

Utilizare După ce să vă uitați
Ascuțitor din oțel sau piatră
•      Ascuțiți-vă cuțitele.

•      Cuțitele ascuțite sunt mai sigure decât cele tocite.

Ascuțitor din oțel

•      Ceramic sau silicon

•      Oțel normala coperit cu praf de diamant

•      Minimum 15 cm lungime

Piatră de ascuțit

•      Minimum 10 cm lungime

 

Varietăți și utilizare
Cuțite
Cuțit Santaoku

•      Utilizat pentru în majoritatea cazurilor precum feliat, tăiat sau tocat.

•      Este similar cu cuțitul chef-ului, dar mai ușor și mai mic, cu o margine dreaptă

 

Cuțit de file

•      Flexibil și folosit pentru a fileta și a prepara peștele.

Cuțit Usuba

•      Lamă subțire pentru lăirea legumelor ferm și a altor alimente cu precizie.

•      Este utilizat de asemenea și pentru tocatul specializat, precum „bărberietul” unei legume cilindrice.

Cuțit despicător

•      Mare, deobicei  dreptunghiular și cu lamă grea, potrivit pentru despicarea cărnii

 

Utilizare După ce să vă uitați
Oală sub presiune
•      Gătește mâncare de până la 3 ori mai rapid decât metodele convenționale, ecomisind astfel și energie.

•      Păstrează vitaminele și nutrienții esențial din alimente.

•      Baza să fie dintr-un material foarte conductiv precum aluminiul

•      Etanșare cu arcuri

•      Reglaj pentru gătit

 

Utilizare După ce să vă uitați
Procesatoare de mâncare
•      Feliere

•      Piure

•      Blenduire

•      Amestec

•      Ciopârțire

•      Alegeți un model cu bol de plastic și lamele deasupra bazei

 

Utilizare Utilizare
Dezhidrator Ricecooker
•      Îndepărtează umezeala din carne, fructe, legume și păstrează nutrienții

•      Folosit pentru mâncăruri sau gustări crude, cum ar fi chipsuri de mere, stafide sau „pâine crudă”

•      Gătește orezul rapid și uniform

 

Utilizare Utilizare
Blender de mare putere Storcător de fructe
•      Îndeplinește toate funcțiile unui blender și al unui procesator de alimentere

•      Lamele de mare viteză generează suficentă frecare și căldură pentru a găti supe și legume

•      Ideal pentru crearea de smoothie-uri vegetale, fără a separa fibrele

•      Separă fibrele și pulpa din fructe și legume pentru a face suc

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *