Perle ale înțelepciunii în această perioadă

Chiar dacă COVID-19 este o pandemie și a creat frică în mintea tuturor, dacă vă gândiți la asta, a fost într-adevăr o binecuvântare deghizată. O schimbare mult solicitată era în curs de o lungă perioadă. Uneori, rasa noastră umană are nevoie de ceva solid și concret care să ne zguduie, dar care să ne schimbe și comportamentele defecte. Haideți să fim realiști, viața nu va mai fi aceeași din nou, cel puțin, pentru câteva luni sau ani. Va trebui să trăim cu „noul normal”. Yoga recomandă cu tărie să fim flexibili, nu numai cu corpurile noastre, ci și cu mintea noastră. Cu cât acceptăm și ne adaptăm mai rapid la noua viață normală, cu atât va fi mai bine sănătatea noastră mentală și viața.

Igiena mai bună și îmbunătățită

Una dintre schimbările majore pe care le vom vedea în această nouă viață este acceptarea unei igiene mai bune. Aceste zile de închidere le-a arătat oamenilor importanța menținerii igienei de sine și atunci când se află într-o societate. Cel puțin acum oamenii se vor gândi de două ori înainte de a scuipa pe drum sau de a-și nu își acoperi gura în timp ce tușesc sau strănută. Ceea ce a vorbit Yoga de ani buni va fi acum „noul normal”. Niyama, cel de-al doilea membru al Ashtanga Yoga, vorbește despre Saucha (Curățenie) și importanța sa în viața noastră. Ne oferă o varietate de tehnici pentru a ne păstra curat atât la exterior, cât și la interior. Jal Neti este o astfel de tehnică Yogic care ne menține curați în interior și ne întărește sistemul respirator.

Sănătate și imunitate bună

În paralel cu aceasta, pandemia ne-a învățat, de asemenea, importanța sănătății și imunității bune. Toată lumea s-a îndreptat către știința și tehnică; Yoga este o metodă veche pentru a-ți construi imunitatea și întări sistemul respirator. Asanele și pranayama au devenit noul normal pentru oameni și, chiar dacă motivul era frica, cel puțin Yoga a devenit acum un obicei pentru mulți. Yoga funcționează direct la reducerea hormonilor de stres care compromit sistemul imunitar. De asemenea, ajută la condiționarea sistemului respirator și stimulează sistemul limfatic, aruncând astfel toate toxinele din corp și aducând sânge oxigenat către toate organele.

Atmanirbhar

De asemenea, am învățat să devenim Atmanirbhar în adevăratul său sens, iar acest lucru va fi și noul normal. Am învățat să funcționăm fără casă și servitoare. Ne-am obișnuit să ștergem noi praful,  să ne spălăm vasele și rufele, și am învățat să ne descurcăm pe cont propriu. Atunci când un tâmplar sau instalator nu era disponibil, am învățat să facem și câteva lucrări de bricolaj. Acest lucru nu ne-a făcut doar să ne autodepășim și să fim  încrezători în sine, ci ne-a făcut să conștientizăm importanța casei noastre. Avem un nou respect pentru aceste persoane și cum au făcut totul pentru noi.

Noi uși către o lume digitală

Lumea digitală ne-a deschis multe posibilități noi. Internetul ne-a făcut literalmente viața mult mai ușoară. La doar o simplă apăsare de buton, o rețetă nouă este chiar pe ecranele noastre. Apelurile video și clasele online vor fi noul normal, întrucât doar stând acasă, acum suntem capabili să ne conectăm la un număr mai mare de oameni. Ceea ce a părut mai devreme o singură slujbă poate fi înlocuită cu ușurință acum prin metode online. Companiile ar lua acum în considerare ideea de a lucra de acasă, de freelancing și de a lucra din locuri îndepărtate mai serios ca niciodată. Ceea ce la început părea a fi o limitare sau o barieră, acum a deschis noi posibilități tuturor. Oamenii explorează acum diverse opțiuni pe internet pentru a-și face viața mai ușoară și mai convenabilă. Alege să lucrezi online ca wellness coach! – Află mai multe detalii aici!

Cheltuirea inteligentă a banilor

Economisirea de bani și a fi de fapt un consumator conștient și responsabil va fi, de asemenea, un nou normal. Înainte de COVID, eram atât de dependenți de cumpărături încât a trebuit să vizităm centrul comercial la fiecare alt weekend. Știm acum că nu avem nevoie cu adevărat de a cheltui banii pe lucruri de care nu avem nevoie cu adevărat. Să fim atenți și la obiceiurile noastre de consum va fi noul normal.

Minimalism

Acum ne-am dat seama cât de puține lucruri avem nevoie pentru a supraviețui. Elementele esențiale sunt de fapt singurele lucruri de care avem cu adevărat nevoie. Roti, Kapda, aur Makan sunt cu adevărat privilegiul nostru. Minimalismul și cumpărarea conștientă vor fi în mod normal noul normal.

Mâncăruri gătite acasă

Mâncarea preparată la domiciliu și Sattvik va fi, de asemenea, noua normalitate. Cu toții putem vedea diferența în sănătatea și bunăstarea noastră mâncând acasă, nu? Cercetările au arătat că persoanele care gătesc acasă tind să ducă o viață mai sănătoasă și sunt capabile să scape de toate bolile legate de stilul lor de viață precum obezitatea, diabetul și să-și îmbunătățească imunitatea generală. Multe persoane vor accepta să gătească acasă ca fiind noul normal, post-COVID. Alături de aceasta, legătura și conexiunea familiei este, de asemenea, ceva care ar fi un nou normal. Să nu uităm bucuria de a împărți responsabilitățile în bucătărie și de a lua masa cu toată familia. Lockdown a scos cu adevărat masterchef-ul ascuns din noi.

Recunoștința

Oamenii și-au dat seama acum de valoarea vieții, de valoarea de a putea ieși și de a-și întâlni prietenii. Yoga, în general, ne face foarte umili și recunoscători în abordarea noastră față de viață. A fi recunoscător pentru viață va fi noul normal, care ar fi trebuit să fie normal de altfel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *