Câteva recomandări pentru când ești la cumpărături

Unul dintre cele mai bune moduri de a te asigura că familia ta mănâncă sănătos este mâncarea de acasă. Indiferent dacă planificați din timp sau mergeți spontan la magazinul alimentar, iată cinci recomandări pentru a vă asigura că veți alege opțiuni mai sănătoase.

  1. Citiți informațiile nutriționale

Informațiile nutriționale de pe pachete sunt unul dintre cele mai bune instrumente pe care le aveți pentru selectarea alimentelor nutritive și compararea diferitelor produse. Puteți lua în considerare factori cum ar fi conținutul de calorii, grăsimi, proteine și zahăr, care vă ajută să faceți alegeri mai inteligente. Înțelegerea unei etichete alimentare poate fi dificilă. Efectuați o mică cercetare a termenilor de pe o etichetă alimentară, acest fapt vă poate ajuta să știți ce să căutați.

  1. Faceți schimburi alimentare sănătoase

Trecerea la versiunea cu conținut mai scăzut de grăsimi a alimentelor pe care le consumi frecvent – cum ar fi dressinguri-le de salată, tartinabilele, produse lactate, chiar și deserturile – te pot scuti de o mulțime de calorii. O cană de lapte are 150 de calorii și aproximativ 7 grame de grăsime; laptele fără grăsimi are 90 de calorii si nu are grăsimi.

Trecerea  de la vită obișnuită la piept de curcan poate tăia aproximativ 10 grame de grăsime și 100 de calorii per o porție. Vei mânca mai puține calorii și mult mai puțin zahăr dacă cumpărați iaurt simplu și adăugați propriul fruct ca și îndulcitor, în loc de sortimentul pre-îndulcit.

Încorporați mai multe proteine ​​pe bază de plante și înlocuiți amidonul rafinat cu cereale integrale. Încercați orez brun, paste fainoase integrale, pâine integrală și biscuiți din grâu, cuscus, quinoa și fulgi de ovăz.

  1. Luați în considerare alimentele de sezon

Atunci când vine vorbim de produsele de sezon, de obicei sunt mai proaspăte și păstrează adesea mai mulți nutrienți, fiind adesea mai ieftine decât articolele care nu sunt sezon. Dacă aveți o piață în apropiere, produsele ar putea fi mai proaspete decât cele pe care le găsiți în supermarketuri, ceea ce înseamnă că legumele nu se vor ofili la fel de repede și alimentele își păstrează valoarea nutritivă mai mult timp. De asemenea, este mai probabil să găsiți noi soiuri de fructe și legume pe care să le încercați. Ceea ce te va ajuta cu următoarea recomandare.

  1. Încercați un fruct sau o legumă nouă o dată pe săptămână

Dacă nu sunteți gata să abordați un produs alimentar cu totul nou, puteți începe lent cu o varietate diferită sau o rudă a unui aliment familiar. Toate fructele și legumele sunt unice în ceea ce privește fitonutrienții sănătoși pe care îi furnizează, astfel încât soiul este într-adevăr important pentru sănătatea ta.

Dacă salata ta este întotdeauna făcută cu salată iceberg, treceți la rucolla, valeriană sau baby spanac. Încercați un soi nou de mere sau varză.

  1. Găsiți modalități de a încorpora mai mult pește în dieta dumneavoastră

Tonul din conserve și somonul sunt prinse sălbatic și surse bune de omega 3; sunt, de asemenea, convenabile și accesibile ca preț. Adăugați tonul din conserve în sosul tău de paste în loc de carnea tocată sau aruncați niște somon într-o salată pentru un fel principal de mâncare rapid, sănătos și ușor.

Odată ce te-ai aprovizionat cu ingrediente sănătoase acasă, poți face din meniul sau mese o activitate de familie.

Află starea ta Wellness!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *