Descoperă seminficația mudrelor

Mudrele generează energie care ne pot elibera de diverse boli. Prin practică constantă vei descoperi rapid beneficiile mudrelor asupra sănătății și a stării interioare. Mudrele echilibrează energiile vitale. Aceste simple tehnici pot fi adăugate la rutina voastră zilnică de Yoga sau meditații. Pot fi făcute oricând și oriunde, fiind aici pentru a te bucura de ele.

Iată câteva mudre și seminficația acestora:

Geruda Mudra – Sporește intuiția, echilibrează energia și este asociată cu circulația și plămânii.

Hasta Mudra 1 – crează un sentiment personal de putere, scade furia și îmbunătățește digestia. Ajută la detoxifiere.

Hasta Mudra 2 – crează un sentiment de împlinire și stabilitate. De asemenea calmează hipertensiunea și crampele.

Semputa Mudra – Aduce seninătate și echilibrează bunăstarea. Folosește-o de fiecare dată când ai dificultăți în a echilibra ce dai cu ce primești.

Apana Mudra – crează o conexiune cu Pământul. Ajută la digestie, menstruație și detoxifiere în general. Ajută la alungarea gândurilor negative.

Ganesha Mudra – poate fi folosită oricând cineva se chinuie, ea simbolizează puterea când întâmpini probleme. Eliberează tensiounea.  Întărește inima, mușchii, oferă confidență și ne ajută să trecem peste obstacole.

Akash Mudra – această mudră este asociată cu sunetul, care e văzut ca un spirit etern. Este folosită pentru a reduce durerile de urechi și a crește auzul. Generează energie și ne oferă putere în oase.

Prana Mudra – stimulează chakra rădăcină, aceasta crește vitalitatea. Este legată de Prana , forța vie a energiei. Împuternicește imuntiatea, mușchii, ochii și poate alunga nervii.

Anjali Mudra – cunoscută ca și „mâini în rugăciune” această mudră echilibrează întreg organismul și îmbunătățește sistemul imunitar.

Matangi Mudra – Folositoare pentru inimă, stomac, ficat, duoden, splină, vezica biliară, prancreas și rinichi. O inimp excitată devine mult mai calmă iar probleme digestive se rezolvă.

Padma Mudra – aceasta este mudra lotus, un simbol al purității. Această dă energie inimii, bunătate, afecțiune și comunicare. Functionează pentru a ne integra emoțiile.

Hakini Mudra – Oamenii tind să pună natural degetele în poziția de focusare. Această mudră se concentrează pe energia interioară. Îmbunătățește memoria și activitatea cerebrală. Legată de respirație, aceasta deschide întreg corpul.

Cyan Mudra – Cea mai importantă mudră. Aceasta dezvoltă posibilită ale minții, memoriei, inteligenței și a cunoașterii. Calmează și favorizează meditația.  Dăruiește fericire.

Află mai multe despre mudre, meditații și practica yoga participând la cursurile noastre de începători și avansați online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *