Cum să faci orice masă să fie specială

Când vine vorba de mesele tale, ce faci pentru a le face speciale? Pariez că dacă vă întreb ce ați mâncat la prânz acum două zile, șansele sunt destul de mari să nu vă amintiți. Poate ai muncit la prânz și ai mâncat la birou, sau ai ales la să mănânci din ce ți-a rămas ieri sau ai fost atât de prins cu ochii în telefon sau televizor, încât abia ai observat ce era în farfuria ta. Pe de altă parte, dacă v-aș rugat să vă amintiți o masă specială pe care ați avut-o în ultima vreme  ați aminti o masă de sărbători sau de ziua de naștere – puteți reaminti probabil acea masă în detaliu. Și este probabil să fi fost mai mult decât doar mâncarea care a făcut ca acea masă să fie memorabilă. De asemenea, lucrurile mărunte fac mesele mai speciale și mai satisfăcătoare.

În afară de mâncare, ce face o masă memorabilă? Poate că au fost pritenii tăi de luat masa. Poate, în loc să mănânci pe fugă,  ai zăbovit și ai conversat la masă. Poate că a fost felul în care a fost prezentată mâncarea în farfurie, sau argintăria strălucitoare, sau felia de lămâie din apa cu gheață. Sau ar fi putut fi fundalul sonor de jazz, sau lumina lumânărilor, sau firul de busuioc verde proaspăt cuibărit lângă peștele la grătar.

Toate simțurile noastre sunt implicate atunci când mâncăm. Când o farfurie cu mâncare este atrăgătoare pentru ochi, are o aromă minunată și o varietate de arome și texturi. Și, de obicei, evaluăm acele mese ca fiind nu numai mai plăcute, dar și mai satisfăcătoare.

Dacă mâncarea dumneavoastră a devenit o rutină – și mesele dumneavoastră arată la fel, zi de zi – asta ar putea crea probleme. În încercarea de a fi mai mulțumit, s-ar pute  să mănânci mai mult, dar să te bucuri mai puțin.

Deci, de ce să nu încercați să faceți mesele puțin mai speciale?

Nu este nevoie de mult. Opriți televizorul și ascultați ceva muzică. Pune o față de masă, folosește un șervețel de pânză și poate aprinde o lumânare sau două. Aveți mâncăruri gătite acum 1-2 zile? Încercați să le puneți pe o farfurie în loc să le mâncați dintr-un recipient de plastic.

Și încercați puțin accesorizarea. O căpșună coaptă deasupra unui porții de proteine ar lumina ziua oricui; o ploaie de pătrunjel tocat proaspăt peste puiul tău la grătar sau peștele îl va face  încântător.

Articol tradus de pe discovergoodnutrition.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *