Descoperă proteina din soia

Pudra proteică personalizată (PPP) conține două forme binecunoscute de proteină de înaltă calitate, care susțin sănătatea – proteina de soia și proteina din zer. Acest produs oferă consumatorilor un supliment proteic pentru a-și „personaliza” mai bine necesarul zilnic de proteine. Prin includerea PPP (un amestec de proteine de înaltă calitate) în dieta zilnică, consumatorii pot suplimenta cu ușurință necesarul de proteine pe zi și pot crește consumul total de proteine. Aportul crescut de proteine ajută la sațietate, la menținerea nivelului de energie între mese și ajută la menținerea masei musculare slabe.

Soia este proteina aleasă de Herbalife pentru multe dintre produsele sale. Este o proteină vegetală completă care ajută la menținerea mușchilor slabi și la promovarea creșterii musculare. Proteina de soia oferă avantaje nutriționale, funcționale și de mediu față de proteinele bazate pe animale. Este o proteină completă de înaltă calitate, care conține toți acești aminoacizi esențiali. Produsele proteice din soia pot fi înlocuitori buni pentru produsele de origine animală, deoarece, spre deosebire unele de altele fasole, soia oferă o proteină „completă”, ceea ce înseamnă că proteina de soia conține toți aminoacizii esențiali necesari în timpul dietei. Proteina de soia de înaltă calitate oferă beneficii care depășesc mușchii și aduc contribuții importante la sănătatea generală și la bunăstarea de-a lungul vieții.

Organizația pentru Alimente și Agricultură (FAO) și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă utilizarea scorului de aminoacizi corectat cu digestibilitatea proteinelor (PDCAAS) ca o procedură simplă și științifică pentru evaluarea calității proteinelor. Metodologia PDCAAS se concentrează pe trei parametri diferiți: cantitatea fiecărui aminoacid esențial pe care proteina îl conține, cât de ușor poate fi digerată proteina și luând în considerare ambii parametri, dacă proteina îndeplinește cerințele de aminoacizi FAO / OMS stabilite pentru copiii cu vârsta cuprinsă între doi și cinci ani, deoarece au nevoi mai mari de a sprijini creșterea și dezvoltare decât adulții. Conform acestor criterii stabilite de FAO / OMS, ceea ce înseamnă că este o proteină de soia are un PDCAAS de 1,0 proteină ​​de calitate care îndeplinește toți parametrii. Ouăle, proteinele lactate și carnea au, de asemenea, un scor PDCAAS de 1,0. Proteina de soia este singura proteină pe bază de plante de înaltă calitate disponibilă pe scară largă, care atinge acest scor; ceea ce o face o proteină de bună calitate bazată pe plante pe scară largă. Alte proteine ​​vegetale precum proteina de mazăre, cânepă etc. au valori mai mici de PDCAAS în comparație cu soia.

Soia este cea mai fiabilă sursă de proteine vegetale de înaltă calitate (PDCAAS 1.0) folosită pe tot globul și nu există niciun fel de contraindicații în cazul persoanelor sănătoase care consumă soia în cantități adecvate.

Mit și realitate

Mit: Proteina din soia nu este la fel de eficientă și benefică pentru construirea mușchilor ca proteina din zer.

Fapt: Sursele de proteine din soia (pe bază de plante) și din zer (pe bază de lactate) s-au dovedit că ajută la construirea și menținerea corpului slab. Deși nu este digerată și absorbită rapid de organism, ca proteina din zer, proteina din soia ajută la susținerea și construirea masei musculare slabe.

Timp de mulți ani, un scor numit valoare biologică a fost utilizat pentru a măsura calitatea proteinelor. Zerul a obținut, în general, un scor mult mai mare decât soia, din cauza compoziției sale unice. Cu toate acestea, cercetările actuale arată o măsură mai adecvată numită scor de aminoacizi corectat cu digestibilitatea proteinei (PDCAAS). Atât soia, cât și zerul au un scor PDCAAS de 1.0, ceea ce înseamnă că ambele sunt de cea mai bună calitate.

Mit: Proteina de soia conține fitoestrogen și, prin urmare, nu este bună pentru bărbați.

Fapt: Recenziile recente și metaanalizele nu raportează nicio creștere a estrogenului circulant, nici o scădere a nivelului de testosteron și nici  anomalii la nivelul spermei, corelate cu consumul de soia. Nu există o bază credibilă pentru a concluziona că soia, afectează negativ hormonii reproductivi la bărbați.

Isofloanele, inclusiv fitostrogenii, sunt compuși vegetali care se găsesc în mod natural, care se găsesc și în mazăre, legume și leguminoase, care nu pot fi echivalate cu estrogenul. Izofloanele de soia sunt doar un mic component al componentelor proteice din soia. Consumul de soia nu modifică nivelul hormonilor sexuali din organism.

Mit: Izoflavonele din alimentele de soia acționează ca estrogeni în organism, provocând dezechilibre hormonale și numeroase probleme de sănătate.

Realitate: Izoflavonele au o structură chimică similară cu estrogenul, dar nu se leagă de receptorii de estrogen în același mod ca hormonul estrogen. Deoarece diferiți receptori de estrogen sunt prezenți în diferite părți ale corpului, iar izoflavoanele nu se leagă de ei în același mod ca estrogenul hormonal,  acestea funcționând diferit.

Dacă sunteți sub îngrijirea medicului, ați fost diagnosticat cu vreo afecțiune medicală sau luați medicamente, vă rugăm să discutați cu furnizorul dumneavoastră de asistență medicală înainte de a face orice modificări semnificative în dieta sau stilul dumneavoasrtă de viață, inclusiv utilizarea suplimentelor alimentare.
Consultați magazinul nostru pentru suplimente alimentare ce au la bază proteină din soia de înaltă calitate.

 

Surse:

Brown, E.C. et al. (2004). Soy versus whey protein bars: Effects on exercise training impact on lean body mass and antioxidant status. Nutrition Journal; 3:22.

Candow DG et al. (2006). Effect of whey and soy protein supplementation combined with resistance training in young adults. Int J Sports Nutr Exerc Metab; 16(3): 23344.

Food and Agriculture Organization (FAO). (2013). Dietary protein quality evaluation in human nutrition. Report of an FAO Expert Consultation.

Hamilton et al. (2009). Clinical studies show no effects of soy protein or isoflavones on reproductive hormones in men: results of a meta-analysis. Fertil Steril.

Gruenwald et al. (2004). PDR for Herbal Medicines (3rd ed.). Montvale, NJ: Thomson PDR.

World Health Organization (WHO). (1991). Protein Quality Evaluation. Report of Joint FAO/WHO Expert Consultation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *