Beneficiile nucilor asupra inimii și intestinului

Nu subestimați încă umilul nuc. Recunoscute deja pentru calitatățile sănătoase pentru inimă, noile cercetări arată că nucile sunt de asemenea bune și pentru intestin, cele două fiind chiar corelate.

Un studiu publicat în Journal of Nutrition a arătat că s-au descoperit modificări ale bacteriilor intestinale care apar atunci când oamenii mănâncă nuci ceea ce ar putea îmbunătăți sănătatea inimii, confirmând încă o dată că intestinul guvernează mintea și corpul.

Care este conexiunea intestin-inimă?

Având în vedere informațiile din jurul microbiomului intestinal, cercetătorii au dorit să înțeleagă mai bine proprietățile de grăsime și lipide ale nucilor și impactul acestora asupra sănătății intestinului.

„Am vrut să vedem dacă schimbările în sănătatea intestinului consumând nuci au fost legate de îmbunătățirea factorilor de risc pentru boli de inimă”, a spus un autor al studiului Penny Kris-Etherton, doctor.

Și exact asta au aflat.

Studiul a cuprins 42 de participanți, cu vârste cuprinse între 30 și 65 de ani, care erau supraponderali sau obezi. Participanții au fost repartizați pe trei diete diferite, pe care le-au urmat timp de șase săptămâni. O dietă a inclus nucile întregi, iar celelalte două le-au exclus, dar au menținut același nivel nutritiv din surse diferite. Fiecare dietă folosea nucă sau ulei vegetal pentru a înlocui grăsimile saturate.

După ce s-au analizat probele de scaun la sfârșitul celor șase săptămâni, doctor Kristina Petersen, a spus că „dieta cu nuci a îmbogățit o serie de bacterii intestinale care au fost asociate cu beneficii pentru sănătate în trecut”.

Pe măsură ce o tulpină specifică de bacterii (Eubacterium eligens) a crescut, nivelul tensiunii arteriale a scăzut. O altă tulpină (Lachnospiraceae) a redus tensiunea arterială și colesterolul. Celelalte două diete nu au avut niciun efect asupra factorilor de risc ai bolilor de inimă.

Câte nuci ar trebui să mănâncăm pentru a vedea beneficii?

Chiar și modificări minore în dieta ta, pot duce la îmbunătățiri pe termen lung. Înlocuirea gustării tipice – mai ales dacă este nesănătoasă – cu nuci ar trebui să funcționeze.

„Mâncarea a 50-75 grame de nuci pe zi, ca parte a unei diete sănătoase ar putea fi o modalitate bună de a îmbunătăți sănătatea intestinelor și de a reduce riscul de boli de inimă”, a spus Petersen. (Adică aproximativ jumătate de cană de nuci.)

Scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului prin consumul de nuci poate scădea probabilitatea de a dezvolta boli cardiovasculare, cum ar fi atacuri de cord sau infarct.

„Concluziile se adaugă la ceea ce știm despre beneficiile pentru sănătate ale nucilor, de data aceasta îndreptându-se spre efectele lor asupra sănătății intestinului”, a spus Kris-Etherton. Cercetătorii sunt acum interesați să afle modul în care nucile ar putea afecta glicemia.

În cazul în care aveți nevoie de mai multe motive pentru a le adăuga la dieta dumneavoastră., nucile pot de asemenea ameliora inflamațiile și vă pot proteja împotriva cancerului de sân,și au legătură cu o șansă mai mare de îmbătrânire sănătoasă.

Studiul de patru ani a inclus date de la aproape 34.000 de femei la sfârșitul anilor 50 și începutul anilor 60, în căutarea de legături între consumul de nuci și îmbătrânirea sănătoasă. Au fost întrebați despre dietele lor, sănătatea fizică, memoria și multe altele, precum și primirea unei evaluări cronice a bolii.

Cei care aveau o sănătate psihică sănătoasă și nu aveau boli cronice majore, probleme de memorie sau dizabilități fizice au fost definiți ca „vârstnici sănătoși” și au constituit aproximativ 16% dintre femeile din studiu. Și destul de interesant, consumul a doar două porții de nuci pe săptămână a fost legat de o șansă mai mare de a fi un „vârstnic sănătos” în comparație cu o dietă lipsită de nuci.

Având în vedere acest lucru, micile modificări dietetice, cum ar fi consumul mai multor de nuci pot parcurge un drum lung în a transforma dieta și bunăstarea cuiva. Avand în vedere tot ceea ce știm despre sănătatea intestinului și omega-3, credem că putem spune în siguranță să consumați câteva porții de nuci de-a lungul săptămânii., cu siguranță, nu va strica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *