10 recomandări pentru a îți ține rezoluțiile de Anul Nou

Începutul de an nu ar fi același dacă nu am avea rezoluții puse de Anul Nou. Cei mai mulți dintre noi parcurgem aceeași pași în fiecare an, promițându-ne că de data aceasta vom mânca mai bine sau vom pierde în greutate sau vom fi într-o formă mai bună.  Problema este că avem tendința de a începe puternic, dar apoi obiceiurile vechi se reîntorc adesea în doar câteva săptămâni.

O parte a problemei este că mulți dintre noi abordăm rezoluțiile de Anul Nou ca un sprint, mai degrabă decât ca un maraton. Ne propunem să facem o mulțime de schimbări simultan și ne cufundăm într-o transformare pe care nu o putem susține. În loc de un sprint rapid către linia de sosire, totuși, rezoluțiile dumneavoastră sunt ceva ce trebuie să practicați în mod constant – pentru zile, săptămâni, luni … pentru o perioadă lungă de timp.

Dacă doriți ca rezoluțiile dumneavoastră de Anul Nou să rămână cu voi pe tot parcursul anului, atunci încet și constant veți câștiga cursa. Iată câteva recomandări care să vă ajute.

Fiți conștienți de comportamentul pe care doriți să îl schimbați

Pentru a schimba obiceiurile proaste și a le înlocui cu cele mai sănătoase, trebuie mai întâi să reflectați asupra comportamentului dumneavoastră actual. De exemplu, dacă știi că mănânci mai mult decât ar trebui, poate fi util să recunoști  și să accepți că supraalimentezi organismul.

Faceți rezoluțiile rezonabile

Primul pas în păstrarea unei rezoluții este să vă asigurați că este rezonabilă  în primul rând. Este mult mai bine decât să-ți fixezi obiective nerealiste și să renunți chiar de la început.

Puneți rezoluții specifice

Când puneți rezoluțiile în cuvinte, faceți-le cât mai specifice. Este minunat să spui că vrei să „mănânci mai puțină grăsime”, dar este prea vag. În schimb, ai putea să-ți stabilești un obiectiv măsurabil precum a  „limita aportul meu de grăsime la 40 de grame pe zi”.

Prioritizați-vă rezoluțiile

Dacă lista de rezoluții este destul de lungă, poate doriți să le acordați prioritate și abordați mai întâi câteva dintre cele mai ușoare. Acest lucru vă poate ajuta și oferi încrederea că, de fapt, puteți obține ceea ce v-ați propus să faceți. Dar, dacă simțiți că încercați să faceți prea multe schimbări simultan, poate  ar fi necesar să  tăiați puțin lista.

Angajați-vă în rezoluțiile dumneavoastră

După ce ați decis care sunt rezoluțiile dumneavoastră, scrieți-le. A vă pune provocările și planurile în scris vă va ajuta să vă angajați în realizarea lor.

Planificați-vă să vă puneți noile obiceiuri la locul lor

După ce v-ați asumat angajamentele, va trebui să vă planificați cum să puneți în practică noile obiceiuri. Dacă lucrați la obiceiurile alimentare, ați eliminat toate mâncărurile din casă? Dacă intenționați să gătiți mai multe mese acasă, aveți alimente potrivite în frigider, cămară și congelator?

Exersează noi obiceiuri și monitorizează-le

Aveți răbdare – este nevoie de timp pentru ca noile obiceiuri să se stabilească și să se simtă natural și confortabil.  Măsurați obiceiurile pe care le-ați inclus în rezoluții – cum ar fi aportul caloric sau de grăsimi, numărul de porții de fructe și legume pe care le-ați avut sau de câte ori pe ați avut o masă pregătită la pachet, în loc să mâncați în oraș.

Învățați din micile eșecuri

În loc să lăsați micile eșecuri să vă învingă, încercați să învățați de la ele.  Încercați să aflați ce v-a determinat să vă abateți de la rezoluție și să vă dați seama cum puteți împiedica acest lucru să se întâmple data viitoare.

Răsplătiți-vă succesele

Dacă ați făcut schimbări de comportament în trecut, care au rămas cu dumneavoastră poate vă puteți baza pe succesul acesta modificând puțin rezoluția. Și nu uitați să vă răsplătiți pentru succesele dumneavoastră  și să vă recunoașteți realizările.

Construiți un sistem de suport

Prietenii, membrii familiei și comunitatea noastră pot fi surse extraordinare de sprijin. Așadar, spuneți-le celor din jur să știe ce intenționați să obțineți. Iar atunci când oferiți sprijin celorlalți care au nevoie, vă poate ajuta și în propriile eforturi.

 

Articol tradus de pe discovergoodnutrition.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *