Paste cu proteină din plante
Acest fel de paste cu anghinare, semințe de cânepă și rucola este o modalitate delicioasă de a îi oferi corpului fibre și proteine. Spre deosebire de pastele din grâu, alegerea pastelor din fasole sau legume crește semnificativ proteina și fibra din alimentația ta.
Pastele de năut sunt favorite, deoarece seamănă cel mai mult cu pastele tradiționale. Împreună cu alte ingrediente bogate în fibre și proteine, acestea se transformă într-o masă sănătoasă, alimentată din plin de plante.
O porție vă oferă aproximativ 26 de grame de proteine, din pastă de năut (14g) mazăre (4g), semințe de cânepă (3g), anghinare la grătar (3g) și, da, chiar și rucola (1,8 g la 3 căni). Aceeași porție oferă, de asemenea, aproximativ 17 grame de fibre.
Rețetă pentru 4 porții
- 1 cutie de paste din năut
- 2 căni de mazăre (congelată)
- 8-12 căni rucola
- 6 bucăți de anghinare la grătar
- 4 lingurițe semințe de cânepă
- sare după gust
- 1-2 linguri ulei de măsline extravirgin,
Instrucțiuni
- Fierbeți apă într-o oală.
- Fierbeți pastele timp de 7 minute sau conform instrucțiunilor pachetului.
- Cu trei minute înainte de a fi gata, adăugați mazărea congelată în același vas. Când ați terminat, scurgeți mazărea și pastele.
- Între timp, puneți rucola într-un bol mare de salată. Tăiați anghinare la grătar și adăugați-le în bol, împreună cu mazărea scursă și pastele. Presărați semințe de cânepă, sare roz și ulei de măsline extra virgin. Se amestecă bine înainte de servire.
Poftă bună!