Supă de dovleac super nutritivă

Încălziți lunile de iarnă cu o delicioasă supă încărcată în vitamina A, vitamina C, vitamina B-6, fibre, potasiu și o gamă largă de nutrienți. Această rețetă este pentru o oală mare, așa că faceți treaba o dată și bucurați-vă timp de mai multe zile următoare – sau înghețați o parte din ea și bucurați-vă mai târziu.

Timp de gătire: 3 ore

Nr. porții: 8

Ingrediente:

  • 7 căni de apă
  • 3 kg morcovi
  • 5 kg cartofi galbeni tocați
  • 1 ceapă mare galbenă, decojită și tocată
  • 1 căpățână mare de usturoi, decojit și tocat
  • 25 gr ghimbir organic tocat fin
  • 2 căni mazăre congelată
  • 3 căni de roșii tăiate cubulețe
  • 4 frunze mari de kale tocate
  • 2 căni piure de dovleac
  • 1 lingură ulei de nucă de cocos
  • 1 lingură de chimen pulbere
  • ½ lingură de semințe de chiment
  • 1 lingură turmeric
  • 1 lingură de oregano
  • 1 foaie de dafin
  • 1 băț de scorțișoară
  • 1 lingură sare sau puneți după gust
  • Piper după gust

 

Mod de preparare

  • Încălziți o tigaie la foc mediu.
  • Adăugați ulei de nucă de cocos și răspândiți-l pe toată suprafața tigăii.
  • Adăugați ceapa, usturoiul și ghimbirul și acoperiți tigaia.
  • După aproximativ 3-5 minute, când încep să se soteze adăugați roșiile, mazărea, frunzele de kale, pudra de chimen, semințe de chimen, turmenic, oregano, sare și piper. Amestecați bine, acoperiți-le și lăsați la fiert timp de 5 minute.
  • Amestecați cu apa și pireul de dovleac.
  • Adăugați foaia de dafin, batonul de scorțișoară și lăărați la foc mic timp de o oră și jumătate sau până când morcovii și cartofii devin foarte moi.
  • Indepărtați foaia de dafin și scorțișoara.
  • Blenduiți ingredientele.
  • Bucurați-vă de o supă caldă și nutritivă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *