Supă de dovleac super nutritivă
Încălziți lunile de iarnă cu o delicioasă supă încărcată în vitamina A, vitamina C, vitamina B-6, fibre, potasiu și o gamă largă de nutrienți. Această rețetă este pentru o oală mare, așa că faceți treaba o dată și bucurați-vă timp de mai multe zile următoare – sau înghețați o parte din ea și bucurați-vă mai târziu.
Timp de gătire: 3 ore
Nr. porții: 8
Ingrediente:
- 7 căni de apă
- 3 kg morcovi
- 5 kg cartofi galbeni tocați
- 1 ceapă mare galbenă, decojită și tocată
- 1 căpățână mare de usturoi, decojit și tocat
- 25 gr ghimbir organic tocat fin
- 2 căni mazăre congelată
- 3 căni de roșii tăiate cubulețe
- 4 frunze mari de kale tocate
- 2 căni piure de dovleac
- 1 lingură ulei de nucă de cocos
- 1 lingură de chimen pulbere
- ½ lingură de semințe de chiment
- 1 lingură turmeric
- 1 lingură de oregano
- 1 foaie de dafin
- 1 băț de scorțișoară
- 1 lingură sare sau puneți după gust
- Piper după gust
Mod de preparare
- Încălziți o tigaie la foc mediu.
- Adăugați ulei de nucă de cocos și răspândiți-l pe toată suprafața tigăii.
- Adăugați ceapa, usturoiul și ghimbirul și acoperiți tigaia.
- După aproximativ 3-5 minute, când încep să se soteze adăugați roșiile, mazărea, frunzele de kale, pudra de chimen, semințe de chimen, turmenic, oregano, sare și piper. Amestecați bine, acoperiți-le și lăsați la fiert timp de 5 minute.
- Amestecați cu apa și pireul de dovleac.
- Adăugați foaia de dafin, batonul de scorțișoară și lăărați la foc mic timp de o oră și jumătate sau până când morcovii și cartofii devin foarte moi.
- Indepărtați foaia de dafin și scorțișoara.
- Blenduiți ingredientele.
- Bucurați-vă de o supă caldă și nutritivă!