Cum să faci mâncarea sănătoasă și mai gustoasă

Alimentele sănătoase nu ar trebui să fie lipsite de gust și fade. Încercați aceste recomandări pentru ca alimentele sănătoase să aibă un gust minunat!

Când cineva se plânge că alimentele sănătoase nu au un gust bun, este de multe ori pentru că pur și simplu nu știu cum să le prepare. Cred că alimentele sănătoase au un gust minunat, dar asta se datorează doar faptului că am aflat -, de altfel, de mai mulți ani – cum să le gătesc și să le condimentez pentru a-și îmbunătăți aromele delicioase. Puteți face legumele, peștele, cerealele integrale și fructele să aibă un gust minunat. Iată cum:

Ce nu ne place la produsele alimentare sănătoase?

Dacă nu obișnuiți să mâncați fructe sănătoase, legume, proteine ​​slabe și cereale integrale, este posibil să simțiți că pur și simplu nu vă place gustul lor. Dacă dieta dumneavoastră constă într-o mulțime de alimente procesate care sunt supraîncărcate cu sare, grăsime și zahăr, s-ar putea ca papilele gustative să fie pur și simplu obișnuite cu aceste gusturi. Acestea, apropo, sunt adesea necesare pentru a pompa aroma acestor alimente extrem de procesate, care altfel ar fi destul de neclară.

S-ar putea să fiți atât de neobișnuiți cu aromele naturale din alimente (și obișnuiți atât cu aromele sărate, grase, dulci din alimentația dumneavoastră zilnică), încât singurul mod în care puteți sufoca alimentele sănătoase este să le amestecați cu mai multă sare, grăsime și zahăr.

De asemenea, s-ar putea să nu fi învățat cum să selectați și să pregătiți alimente sănătoase pentru a obține cea mai bună savoare. Poate ca mulți oameni echivalează mâncarea „sănătoasă” cu „fad”, astfel încât mesele tale constau în pui fiert simplu sau legume aburite fără a fi condimentate. Nu știu dacă aceasta este o formă de auto-sabotaj dietetic sau o formă de pedeapsă! Dar pot vedea cu siguranță cum o dietă simplă și neclară ar putea să-i oprească pe oameni. Pe de altă parte, cred cu adevărat că alimentele sănătoase preparate corect sunt incredibil de aromate și delicioase.

Există două secrete pentru ca alimentele sănătoase să aibă un gust bun. Primul este să începi cu cele mai bune ingrediente posibile. Când alimentele sunt proaspete, acestea sunt la vârful calității lor, ceea ce înseamnă că sunt și cele mai aromate.

Al doilea secret pentru ca alimentele sănătoase să aibă un gust bun este să înveți cum să le gătești și să le condimentezi. Vă ajută dacă sunteți dispus să fiți puțin dezlănțuit în bucătărie. Dacă nu sunteți un mare bucătar, este posibil să nu aveți încredere în instinctele dumneavoastră și să vă faceți griji că veți face o greșeală. Dar asta face parte din distracție. Este și modul în care înveți să îmbunătățești aromele, nu doar să le acoperi.

Cum să faceți alimente sănătoase să aibă gusturi delicioase, aflați în rândurile ce urmează.

Cum să faci gustul legumelor grozav

  • Cumpărați legumele de sezon cât mai mult sau cumpărați legume congelate.
  • Condimentează cu usturoi, ceapă, citrice, oțet, ierburi, sos de soia.
  • Presărați cu nuci, semințe sau puțin parmezan ras.
  • Sotați în bulion, vin sau puțin ulei aromat de măsline, susan sau nuci.
  • Prăjiți pînă se înmoaie și concentrați aroma. Stropiți legumele cu puțin ulei de măsline, sare și piper și prăjiți într-un singur strat timp de aproximativ 20 de minute până când sunt fragede și încep să se caramelizeze.
  • Amestecați câteva legume împreună. Amestecurile sunt mai atrăgătoare pentru ochi.
  • Înălbiți și apoi amestecați. Înălbirea este deosebit de bună pentru legumele cu gust puternic, precum broccoli și conopida și ajută atât la asezonarea legumelor, cât și la îndepărtarea unor arome foarte puternice. Tăiați legumele în apă clocotită și sărată timp de 60 de secunde. Se scurg, apoi se amestecă în puțin ulei cu usturoi și cu o picătură de sos de soia.
  • Masează verdeață cu gust puternic, precum varza kale înainte de a le mânca crude. Feliați bine verdeața, apoi masați sub un jet de apă caldă timp de un minut sau două. Aceasta înmoaie ușor textura și elimină o parte din gustul „crud”. Clătiți cu apă rece pentru a reîmprospăta, apoi uscați bine și stropiție cu puțin oțet balsamic.
  • Îndulciți legumele pentru a contrasta gustul puternic. Feliați un măr proaspăt, o pară sau o portocală în salata verde, sau câteva stafide aurii într-un amestec prăjit de broccoli.

 

Cum dăm un gust bun la pește, carne de pasăre sau tofu

  • Marinarea proteinelor înainte de gătit crește aroma și, de asemenea, ajută la menținerea acestor produse alimentare umede și fragede. Alimentele acide ajută la sensibilizare, astfel încât include suc de citrice, oțet sau iaurt în marinada ta.
  • Frecțiunile sunt amestecuri de condimente – de obicei sare, piper, ierburi și condimente – care sunt frecate liberal pe suprafața proteinei dumneavoastră (frecare uscată) sau amestecate într-o pastă cu puțin muștar preparat, ulei, mujdei sau iaurt (frecare umedă) ). Există variații interminabile la amestecurile de frecare. Dacă nu aveți încredere în instinctele dumneavoastră de a vă face singuri, puteți începe cu un mix de condiment comercial. După aplicarea frecării, introduceți mâncarea în frigider și lăsați amestecul să pătrundă timp de cel puțin 30 de minute sau până la câteva ore înainte de gătit.
  • Peștele și carnea de pasăre au tendința să fie uscate, dar marinarea lor într-un lichid aromat vă oferă un rezultat umed și aromat. Puteți folosi acesastă metodă la ciuperci, pește sau pui. Pentru mai multă aromă puteți adăuga lămâie feliată, ceapă, usturoi, ierburi proaspete și boabe de piper în lichid.
  • Turnați deasupra ceva simplu precum suc de lămâie cu pătrunjel, o picătură de ulei de măsline sau câteva linii de sos de soia. Sau, se adaugă cu sos de roșii, ciuperci sau ceapă, sărate sau avocado feliat.

Cum să faci gustul cerealelor integrale grozav

  • Se amestecă mai întâi în puțin ulei la foc mediu. Majoritatea boabelor integrale au o aromă naturală de nucă. Când abia încep să se prăjească puțin, iese la iveală acest gust delicios.
  • Condimentează. Puteți adăuga condimente în timp ce vă sotați cerealele. Mulți dintre compușii aromatici din condimente sunt solubili în grăsimi, astfel încât această tehnică ajută la eliberarea aromei din condimente. Nu există nicio limită la ce mirodenii poți folosi. Unele dintre preferatele mele includ chimenul măcinat, pudra de curry, scorțișoară, ghimbir sau coajă uscată de portocală.
  • Adăugați legume și ierburi. Gătirea legumelor împreună cu boabele tale te ajută să îți impulsionezi aportul de legume și adaugă multă aromă și culoare mâncărurilor tale. Pe măsură ce îți sotezi cerealele integrale, poți adăuga ceapă, usturoi, broccoli tocat, morcov ras, ardei tăiat cuburi, roșii tocate sau câteva ierburi precum pătrunjel, cimbru, oregano sau busuioc.
  • Se acoperă cu un lichid aromat. În loc de apă, gătește-ți cereale integrale în zeama de la legume sau în suc de roșii diluat.

Cum să faci fructele să aibă un gust grozav

  • Cumpărați cât mai multe fructe de sezon sau cumpărați fructe congelate.
  • Presărațile cu mirodenii dulci (cum ar fi scorțișoară, cuișoare sau nucșoară), suc de citrice sau câteva picături de oțet balsamic.
  • Amestecați fructele în shake-urile proteice pentru a adăuga aroma și textură delicioasă.
  • Amestecați diferite fructe într-o salată de fructe. Aromele se joacă una cu cealaltă, iar culorile frumoase aduc un plus de atracție.
  • Puneți fructele tăiate într-un amestec de iaurt simplu fără grăsimi și îndulciți cu un pic de sirop de arțar pur.

Dacă consideri informații din acest articol utile sau crezi că vor fi de folos unui prieten distribuie articolul mai departe.

Înscriete-te acum pentru o evaluare nutrițională GRATUITĂ! Click aici.

 

Articol tradus de pe discovergoodnutritie.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *