Suplimentează-ți antrenamentul: înainte, în timpul său și după

Suplimentele potrivite, luate la momentul potrivit, vă pot îmbunătăți antrenamentul și vă pot ajuta să  atingeți nivelul cel mai bun de performanță.

Sportivii sunt mereu în căutarea avantajului competitiv și caută suplimentele alimentare care îi ajută să se pregătească pentru exerciții fizice, să-și îmbunătățească performanța și să-si stimuleze recuperarea.

Pentru a suplimenta în mod corespunzător, totuși, există câteva lucruri de reținut. Suplimentele se numesc așa, dintr-un motiv – sunt concepute pentru a fi utilizate alături de o dietă sănătoasă, bine echilibrată, și nu pentru a  lua locul unei diete sărace. În al doilea rând, sincronizarea este totul. Pentru a beneficia la maxim de suplimentele dumneavoastră sportive, veți dori să le luați la momentul potrivit pentru a obține cele mai bune rezultate.

Vezi întreaga noastră gamă de suplimente dedicate pentru sportivi. Click aici!

Suplimente recomandate înaintea antrenamentului

Carbohidrații sunt sursa principală de energie a organismului. Sunt transmise cu ușurință în fluxul sanguin (sub formă de glucoză în sânge) și sunt, de asemenea, depozitate în mușchi și ficat (sub formă de glicogen), unde pot fi utilizate ca și combustibil. Dar sportivii care se antrenează greu pot avea dificultăți în menținerea depozitelor adecvate de carbohidrați, motiv pentru care carbohidrații sunt atât de vitali pentru antrenamentul prealabil, în special pentru cei care se vor angaja în antrenamente prelungite de intensitate ridicată.

Creatina este un aminoacid care este păstrat în principal în mușchi sub formă de fosfocreatină (PCr) – un compus care este vital în generarea de energie în primele secunde de efort intens. Utilizarea suplimentului de creatină este de obicei asociată cu sportivii de forță și putere – cum ar fi halterofiliii și sprinterii – dar poate fi benefică și pentru cei care se implică în sporturi care implică o activitate intermitentă prelungită, cum ar fi fotbalul.

Arginina și citrulina sunt aminoacizi care sunt folosiți la producerea de oxid nitric (NO). NO este un gaz produs pe diverse părți ale corpului și este implicat în mai multe procese legate de exerciții fizice, inclusiv reglarea contracției musculare și dilatarea vaselor de sânge, care promovează fluxul de sânge și livrarea de oxigen și nutrienți către mușchii care lucrează.

Aminoacizii cu lanț ramificat (BCAAs), care constă în leucină, izoleucină și valină, sunt considerați esențiali pentru că organismul nu îi poate fabrica – trebuie să fie obținuți din surse exterioare. Mușchii care lucrează pot folosi BCAAs pentru energie în timpul exercițiului fizic. Leucina joacă, în special, un rol în creșterea mușchilor.

Înainte de antrenament vă recomandăm să consumați Rebuild Strenght.

Suplimente în timpul antremanetelor

Suplimentarea carbohidraților poate ajuta la menținerea mușchilor și a sistemului nervos central alimentat corespunzător în timpul exercițiilor fizice prelungite. Acest lucru poate ajuta la prevenirea epuizării depozitelor de glicogen din mușchi și ficat și, de asemenea, ajută la menținerea nivelului de zahăr din sânge, astfel încât activitatea să poată fi susținută.

Electroliții sunt cunoscuți în mod obișnuit ca „săruri corporale” și includ mineralele sodiu, potasiu și magneziu. Acești nutrienți ajută la susținerea activității musculare, motiv pentru care pot apărea crampe și slăbiciune musculară atunci când aceste minerale se pierd prin transpirația corpului. Multe băuturi sportive sunt concepute pentru a oferi atât carbohidrați cât și electroliți, ceea ce le face o modalitate convenabilă de a răspunde nevoilor ambilor tipuri de nutrienți în timpul activității extinse.

Pentru o performanță când mai bună în timpul antrenamentelor vă recomandăm CR7 Drive.

Suplimente recomandate după antrenament

Proteinele din zer și cazeina sunt deosebit de potrivite pentru sinteza proteinelor musculare și sunt proteine importante pentru recuperarea exercițiilor fizice. Proteina din zer este bogată în leucina BCAA, care este preluată rapid de celule. Acesta este motivul pentru care este adesea folosit imediat după un antrenament. Cazeina, de asemenea o sursă bogată de BCAAs, este digerată mai lent și poate fi mai utilă ca supliment de culcare pentru a ajuta la repararea mușchilor în timpul somnului.

Carbohidrații trebuie realimentați după un antrenament. Deoarece depozitele de carbohidrați din corp se vor consuma, este important să realimentați acele provizii – în mod ideal, în termen de 30 de minute de la finalizarea activității. Acest lucru ajută organismul să își recupereze și să construiască depozitele de glicogen la loc pentru pregătirea următoarei runde de exerciții.

După antrenament vă recomandăm Rebuild Strenght și Rebuild Endurance, care ajută la refacerea depozitelor consumate în timpul antrenamentelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *