8 idei de preparare a meselor pentru a economisi timp

Iată cum o oră sau două de preparare a alimentelor în weekend te pot ajuta să pregătești mese mai sănătoase pentru întreaga săptămână.

Pregătirea meselor în avans ne  ajută să rămânem organizați, să economisim timp și să oferim mereu ceva sănătos și delicios corpului pentru când ne este foame.  Îmi place să petrec o oră sau două în weekend pregătind câteva alimente pe care le pot folosi toată săptămâna.  Iată 8 ideii pentru a mese pregătite în avans.

Salatele verzi

Salatele pre-spălate sunt convenabile dar și costisitoare. În schimb, putem cumpăra o varietate de salate verzi,  iar apoi le tăiem, spălam, le stoarcem bine de apă și le punem într-o caserolă la frigider.

Legume pretăiate

Atât la prânz cât și la cină consum câteodată o salată de legume, astfel că în weekend îmi tai castraveții, ceapa, ardei gras sau morcovi și îi depozitez în caserole separate. Alături mai prăjesc la grill sau în cuptor dovlecel sau sparangel, pe care după răcire le pun în alte caserole. Atunci când am de preparat salata doar iau câte puțin din fiecare caserolă.

Piept de pui fâșii

Gâtitul pieptului de pui înainte te va ajuta să economisești foarte mult timp. Presară peste pui condimentele favorite pune-l câteva minute pe o parte și pe alta la grătar, lasă-le la răcit, taie-l fâșii și depozitează-le în frigider.  Când vă luați la prânz o salată puteți adăuga și câteva bucăți de pui, puteți să le puneți într-o pită alături de un humus sau în paste.

Fasole sau linte

Slowcooker-ele sunt foarte bune pentru a pregăti boabele de fasole sau lintea. Gătite împreună cu puțină ceapă, usturoi și condimente acestea sunt numai bune de amestecat cu salata.

Oua fierte tari

Ouăle sunt o sursă bună de proteine și durează doar câteva minute pentru a le fierbe tare. Folosesc ouă tari fie ca sursă de proteine în salatele mele și fie deseori mânânc unul ca o gustare rapidă. Pe o felie de orez expandant sau pe o bruschetă putem unge puțin muștar, punem un ou tăiat felii și asezonăm cu câteva legume tăiate… delicios.

Salata de ton

Când avem o salată de ton în frigider, ne este mult mai ușor să introducem peștele în alimentația noastră. Amestecat cu pastă de avocado sau humus, puțin muștar și câteva legume pre-tăiate, acesta servește ca o sursă bună de proteine.

Humusul

Pentru a prepara un humus nu ne trebuie decât câteva minute, dar acesta va rămâne proaspăt câteva zile. Este mult mai ieftin și mai delicios dacă îl preparăm noi, decât să îl luăm din  magazin. Pentru început puteți lua o conservă de năut pe care o puneți în blender alături de puțin ulei de măsline, pastă de susan, zeamă de lămâie, sare și piper.  Alături de legumele pre tăiate poate fi o gustare potrivită.

Dressing pentru salată

Dressing-urile din comerț sunt scumpe și pline de zahăr, sare și conservați. Realizarea propriului dressing este foarte simplă și vă permite să controlați ingredientele.  Adăugați 2 părți ulei de măsline, 1 parte oțet, sare și piper după gust. Experimentați adăugând ierburi uscate, praf de usturoi sau muștar.

De asemenea dacă dimineața săriți peste micul dejun sau luați un mic dejun pe fugă, vă recomandăm soluția noastră pentru un mic dejun echilibrat. Click aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *