5 posturi YOGA pentru îmbunătățirea sistemului cardiovascular

Yoga este o practică benefică pentru inimă, dar și pentru starea generală de sănătate. Practicând yoga învățăm să respirăm corect, mărim capacitatea pulmonară și reglăm ritmul cardiac. Totodată, yoga stimulează circulația sanguină, reduce inflamația și fortifică organismul.

Dacă anterior am vorbit despre posturi care vă ajută îmbunătățirea digestiei, astăzi vă prezentăm 5 posturi YOGA pentru îmbunătățirea sistemului cardiovascular.

1) Tadasana,  denumită și postura muntelui, Tadasana este asană de bază în yoga. Aceasta este extrem de benefică pentru pacienții cu afecțiuni cardiovasculare, fortificând inima, îndreptând coloana vertebrală și mărind capacitatea pulmonară.

2) Vrikshasana sau postura copacului ajută practicantul să își găsească echilibrul. Postura destinde zona pieptului, relaxând partea de sus a corpului și stimulând activitatea inimii.

Dacă doriți să faceți cunoștință cu practica yoga, înscrieți-vă la cursul nostru de începători CLICK AICI.

3) Marjariasana cunoscută și sub denumirea de postura pisicii este ideală pentru cardiaci, însă este recomandat să fie practicată imediat după Utkatasana pentru efecte sporite. Această asană permite ritmului cardiac să scadă, dacă există hipertensiune, și totodată stimulează circulația sanguină, mai ales în zona extremităților.

4) Utkatasana sau postura scaunului, echilibrează ritmul cardiac și facilitează respirația. Totodată, această asană detensionează zona pieptului.

5) Trikonasana este o asană ce stimulează activitatea inimii și a sistemului circulator. Respirația este reglată în timpul acestei asane, capacitatea pulmonară fiind mărită, iar organismul capătând rezistență.

Vino la centrul nostru să descoperi beneficiile yoga și ale nutriției echilibrate, alături de antrenorii noștri wellness și yoga RYT 500, instruiți în India. Află mai multe accesând acest link.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *