6 posturi YOGA pentru o digestie mai bună

Dacă anterior v-am vorbit despre 6 alimente (click) care vă ajută la o digestie mai bună, revenim cu un nou articol despre 5 posturi yoga ce îmbunătățesc acest proces.

  • Poziția pisica (Marjaryasana)

Aceasta poziție stimuleaza procesul digestiv prin stretching repetat și prin contractarea mușchilor și a organelor abdominale. Pentru executarea acestui exercitiu trebuie să te susții doar în mâini și genunchi. Mare atentie ca umerii să fie plasați deasupra încheieturilor iar șoldurile la nivelul genunchilor.

Pe măsură ce inspiri arcuiește-ți spatele coborând nivelul abdomenului spre saltea și orientandu-ți privirea spre tavan. La faza de expirare a aerului rotunjește-ți coloana pitindu-ți capul între umeri. Menține capul orientat spre torace. Fă aceste mișcări de-a lungul a 5 respirații îndelungate.

  • Poziția răsucirea înclinată (Supta Matsyendrasana)

Această poziție relaxantă face minuni pentru stimularea digestiei pentru că alimentează organele digestive cu un flux de sânge proaspăt.

Pentru execuția acestei poziții trebuie să stai întins pe spate și să-ți întinzi mâinile la nivelul umerilor paralele cu podeaua. Ridică-ți genunchii la 90 de grade, apoi coboară-i usor spre dreapta și spre stânga. Privirea trebuie orientată spre degetele mâinii opuse direcției în care coboară genunchii. Repetă mișcarea de 5 ori pe fiecare parte pe fondul unor respirații îndelungate.

  • Poziția domolirea vântului (Pavanamuktasana)

Numele acestei poziții spune totul despre beneficiile unei astfel de execuții pentru că este ideală pentru eliberarea gazelor și eliminarea senzației de flatulență.

Tot ce trebuie să faci este să te întinzi pe spate, iar apoi să îndoi piciorul stang. Prinde genunchiul cu mâna și trage ușor piciorul îndoit spre stomacul tău. Pe măsură ce expiri încearcă să apropii și mai mult copasa de piept. Repetă mișcarea și pe partea opusă.

Nu uitați să vă înscrieți la cursurile noastre de yoga începători și avansați! CLICK AICI

  • Poziția Garland (Malasana)

Aceasta este cea mai eficientă asană pentru stimularea digestiei având în vedere că este poziția pe care o adoptăm toți în momentul în care utilizăm toaleta. Această poziție contribuie mai ales la eliminarea gazelor.

În cazul acestei poziții picioarele trebuie să fie departate, tălpile fiind orientate înspre exterior. Împreunează-ți mâinile la nivelul inimii. Coboară încet șoldurile spre saltea ținând talpile pe saltea. Aplică presiune pe coapse cu coturile și respiră-inspiră ușor de 10 ori, perioadă în care vei menține această postură.

  • Poziția câine cu fața în jos (Adho Mukha Svanasana)

Această postură ajută la digestie prin alinierea naturală a întregului corp într-un mod relaxant pentru tractul digestiv. Având în vedere că este o postură inversată, execuția trebuie să fie făcută încet și cu mare grijă mai ales în cazul în care experimentezi reflux de acid gastric sau arsuri la stomac. Nu menține această pozitie dacă senzațiile de rău persistă.

Pentru executarea acestui exercițiu stai pe mâini și picioare. Înaintează cu mâinile astfel încât șoldurile să primească o mișcare ascendentă spre tavan, îndreptând ușor picioarele. Încearcă să îți îndrepți coloana și să menții această poziție pe durata a 10 respirații îndelungate.

  •  Poziția genunchilor îndepărtați (Supta Baddha Konasana)

 

Asana perfectă pentru finalizarea exercițiilor pentru digestie este Supta Baddha Konasana pentru că intesifică circulația sângelui în organele abdominale și în pelvis creând spațiu în aceste zone ceea ce permite digestiei să devină eficiența prin lipsa obstacolelor.

Pentru aceasta poziție trebuie să te intinzi pe spate unind tălpile prin îndoirea genunchilor la nivelul pelvisului. Genunchii vor fi menținuți într-o poziție paralelă cu podeaua. Lasă mâinile să se așeze ușor pe podea cu palmele orientate în sus. Respiră adânc vreme de 1-5 minute pentru a finaliza într-un mod relaxant exercițiile.

Aflați toate beneficiile YOGA participând la cursurile noastre de începători și avansați. CLICK AICI pentru mai multe detalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *