Îmbunătățirea performaneței și a recuperării fizice

Mulți sportivi iau în considerare suplimentele alimentare pentru a își îmbunătăți performanța și recuperea. Iată câteva dintre cele mai populare suplimente.

Aminoacizii cu lanț ramificat – BCAAs

În timpul exercițiul de rezistență prelungită, când depozitele de glicogen sunt scăzute BCAA-urile sunt singurii aminoacizi pe care mușchii scheletici îi pot folosi pentru energie, astfel că sunt de ajutor pentru reducerea oboselii în timpul exercițiului fizic. Aceștia, de asemenea, ajută să conducă zahărul din fluxul sanguin în mușchi, astfel încât acesta poate fi utilizat pentru energie. Atunci când sunt utilizate atât înainte, cât și după exercițiu, BCAA –urile sprijină reparația și creșterea mușchilor.

Proteina din lapte

Servite după exercițiul de rezistență, proteinele pe bază de lapte sunt eficiente în creșterea forței musculare și sunt, de asemenea, asociate cu modificări favorabile în compoziția corpului. Laptele conține două proteine majore: zerul și cazeina. Ambele sunt surse bogate de aminoacizi cu lanț ramificat și sunt surse deosebit de bune de leucină aminoacidă, care definește un rol cheie în recuperarea musculară. Proteina din zer este absorbită rapid de către organism și, prin urmare, poate transporta rapid aminoacizii către țesuturi,  pentru a stimula recuperarea și creșterea musculară.  Cazeina este digerată mai lent decât zerul, iar mulți sportivi completează cu proteine de cazeină la culcare pentru a ajuta la recuperea mușchilor în timp ce dorm.

Noi vă recomandăm ca după antrenament să consumați Rebuild Strenght sau Endurance pentru refacerea masei musculare. Click pentru a vedea produsele.

Creatina

Creatina este un aminoacid care se găsește în mod natural  în proteinele animale, cum ar fi carnea și fructele de mare. Este depozitat în mușchii unde este folosit pentru a produce energie ca parte a unui compus numit fosfocreatină (PCr). Sistemul energetic PCr este chemat în joc atunci când efectuează scurte explozii de activitate intensă, astfel încât suplimentele de creatină sunt utilizate în primul rând de sportivii de forță pentru a ajuta la susținerea contracției musculare intense și, prin urmare, a forței musculare. Chiar dacă există surse dietetice, mulți sportivi folosesc creatină suplimentară pentru a stimula depozitele musculare. Vegetarienii și veganii pot avea un răspuns mai bun decât omnivorele, deoarece depozitele lor de creatină de bază pot fi mai mici.

Arginina

Arginina este implicată în sinteza oxidului nitric care dilată vasele de sânge și crește fluxul sanguin. Ca urmare, arginina ajută la promovarea fluxului sanguin sănătos și la furnizarea de nutrienți în mușchi în timpul exercițiului fizic.

Electroliți

Electroliții sunt minerale particulare care joacă un rol vital în a ajuta organismul să mențină echilibrul fluidelor. Unele dintre cele mai importante, pe care trebuie să le ia în considerare sportivii sunt sodiu, potasiu și magneziu. În timpul transpirației, se pot produce pierderi de electroliți și, dacă nu sunt înlocuite în mod adecvat, performanța poate fi afectată. Acesta este motivul pentru care este atât de important să acordăm o atenție deosebită aportului de electroliți în timpul exercițiilor intense (în special la căldură), precum și să reîncărcăm după aceea, să înlocuim aceste săruri importante care se pierd. Multe băuturi sport sunt concepute special pentru a înlocui nu doar lichidele care se pierd prin transpirație, dar și electroliții cheie, care îmbunătățesc și absorbția lichidelor.

Noi vă recomandăm CR7 pentru antrenamente moderate(CLICK), iar pentru cele intense Hydrate 24(CLICK)

Carbohidrați

Carbohidrații sunt un combustibil cheie pentru creierul și mușchii dumneavoastră. Pentru sportivii angajați într-o activitate prelungită și susținută, este deosebit de important să avem o mulțime de carbohidrați disponibili atât în mușchi, cât și în fluxul sanguin. Este important să consumăm carbohidrați adecvați înainte de a face o activitate intensă pentru a elimina rezervele de combustibil – acest lucru va contribui la asigurarea existenței unui aport adecvat de energie pentru a alimenta mușchii care lucrează. Pentru cei care se angajează la un exercițiu susținut, de intensitate ridicată, carbohidrații trebuie să fie furnizați în timpul exercițiului fizic, în intervalul de 30 până la 60 de grame pe oră pentru a vă asigura că este disponibil suficient combustibil. Pentru recuperare, carbohidrații sunt importanți pentru a ajuta la reumplerea depozitelor de carbohidrați musculari, care pregătesc sportivul pentru următorul antrenament.

Cafeină

Cafeina este un stimulent al sistemului nervos central și facilitează capacitatea organismului de a folosi grăsimi pentru combustibil. Din acest motiv, cafeina poate ajuta la extinderea rezistenței în timpul exercițiilor fizice. Datorită efectelor sale stimulante, reduce și percepția asupra oboselii și poate ajuta la optimizarea activității susținute.

Vedeți întreaga gamă de suplimente nutritive în magazinul nostru. CLICK AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *