Tu îi dai corpului tău acești 5 nutritienți în cantitate suficientă?

Nu mănânci suficiente fructe, legume sau produse lactate? Nu sunteți singurii care omiteți anumiți nutrienți importanți. Expertul în nutriție Susan Bowerman explică:

Din păcate, mulți oameni mănâncă prea mult, dar totuși primesc prea puțină hrană. Mulți dintre noi, mănâncă prea multe calorii din alimente care sunt încărcate cu grăsimi și zahăr, dar din acestea pot lipsi  vitamine și minerale importante. În același timp, nu mâncăm suficiente fructe și legume, care sunt unele dintre cele mai bogate surse de vitamine și minerale. Deoarece mulți dintre noi nu consumă suficiente produse lactate, este greu să satisfacem nevoile de calciu și vitamina D.

De aceea, nu ar trebui să ne surprindă faptul că vitaminele și mineralele care adesea lipsesc în multe diete sunt aceleași ca și cele care sunt abundente în fructe, legume și produse lactate. Tu mănânci suficient pentru a îți satisface nevoile tale pentru cei cinci nutrienți?

Aceștia sunt cei 5 nutrienți esențiali, iar dacă nu reușiti să obțineți doza zilnică atunci vă recomandăm să suplimentați cu Formula 2 nutritie specifică pentru bărbați și femei.Descoperă produsul în magazin CLICK(AICI).

  1. Acidul Folic

De ce aveți nevoie de el? Acidul folic, este unul din cele opt vitamine B care sunt necesare pentru fabricarea și întreținerea celulelor, în special în perioadele de creștere rapidă a acestora. Acesta este motivul pentru care este atât de important ca femeile să consume cantități adecvate atât înainte, cât și în timpul sarcinii. Acidul folic este de asemenea utilizat pentru fabricarea materialului genetic, precum și a celulelor roșii din sânge, care contribuie la transportul oxigenului în organism.

Unde îl găsiți? Cuvintele folic și acid folic derivă din cuvântul latin folium, care înseamnă folie și derivă în frunze. Această vitamină este regăsită abundent în legume cu frunze verzi. Îl puteți găsi de asemenea și în sparanghel, broccoli, avocado și fructe citrice, precum și nuci și fasole.

  1. Vitamina A

De ce aveți nevoie de ea?  O funcție-cheie a vitaminei A este de a susține viziunea adecvată. Este un jucător critic în transmiterea semnalelor electrice de la ochi la creier. Vitamina A susține, de asemenea, sănătatea pielii și membranelor mucoase, care acționează ca bariere împotriva infecțiilor. De asemenea, susține funcția sistemului reproducător și a sistemului imunitar.

Unde o găsiți? Vitamina A se găsește în forma sa activă (pe care organismul este gata să o utilizeze) în câteva alimente de origine animală, cum ar fi ficatul, ouăle și untul. Majoritatea oamenilor primesc cea mai mare parte a vitaminei A sub forma de beta-caroten, un compus care oferă culoare verde, galben și portocaliu multor fructe și legume. Corpul poate transforma cu ușurință beta-carotenul în forma activă a vitaminei A. Beta-carotenul se găsește în multe alimente colorate, inclusiv morcovi, piersici, caise, papaya, cartofi dulci, legume cu frunze verzi sau broccoli.

 

  1. Calciu

De ce aveți nevoie de el? Calciul este cel mai abundent mineral din organism și aproape tot este depozitat în oase și dinți. Majoritatea oamenilor știu cât de important este calciul în menținerea acestor țesuturi sănătoase, dar  acesta joacă și alte roluri critice. Calciul joacă un rol în contracția musculară și ajută la reglarea bătăilor inimii și ajută celulele din sistemul nervos să comunice unele cu celălalte.

Unde îl găsiți? Deși majoritatea oamenilor privesc mai întâi la produsele lactate -de și ele sunt cele mai bogate surse de calciu – acesta îl mai puteți găsi și în legume cu frunze verzi, tofu, fasole și migdale.

  1. Vitamina D

De ce aveți nevoie de ea?  Vitamina D stimulează absorbția calciului și a fosforului din tractul digestiv, deci este vital să ajutăm organismul să formeze și să mențină dinții și oasele sănătoase, locul unde sunt stocate aceste minerale. Vitamina D este, de asemenea, necesară pentru funcționarea adecvată a mușchilor și susține activitatea sistemului imunitar.

Unde o găsiți? Vitamina D este denumită uneori „vitamina soarelui”, deoarece organismul este capabil să producă această vitamină în piele atunci când este expus la lumina solară suficientă. Cu toate acestea, mulți oameni pot să nu aibă o expunere adecvată la soare datorită multor factori, inclusiv stilul de viață sau utilizarea de protecție solară, pentru a produce cantități adecvate. Există doar câteva surse alimentare naturale de vitamina D. Cele mai importante sunt peștele gras, gălbenușurile de ou și ficatul, motiv pentru care de aceea și laptele poate fi o sursă valoroasă. În multe țări, laptele este fortificat cu vitamina D.

  1. Potasiu

De ce aveți nevoie de el? Potasiul ajută sistemul nervos central să-și trimită impulsurile în tot corpul. De asemenea, ajută la menținerea tensiunii arteriale sănătoase și vă ajută să extrageți eficient energia din alimente. Și toți muschii, inclusiv muschiul inimii, au nevoie de potasiu pentru a se contracta corect.

Unde îl găsiți? Fructele și legumele sunt încărcate cu potasiu. Cele mai bune surse de fructe includ pepeni, banane, avocado, caise, citrice și căpșuni. Legume cu cea mai mare cantitate de potasiu sunt roșiile, morcovii, spanacul și broccoli. Laptele, împreună cu calciu și vitamina D, este, de asemenea, o sursă bună de potasiu.

Ajungeți la doza zilnică recomandă a acestor nutrienți cu Formula 2 nutritie specifică pentru bărbați și femei. Descoperă produsul în magazinul nostru CLICK(AICI).

Articol preluat de pe https://discovergoodnutrition.com/2018/11/five-nutrients/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *