Cel mai iubit mineral: Calciul

La vârsta de 50 de ani, fiecare dintre noi poate să piardă până la 25% din  masa osoasă din cauza osteoporozei.

Ce provoacă osteoporoza și cum putem preveni apariția ei?

Cercetările au demonstrat că principalul factor este insuficiența de calciu printr-o dietă bogată, în acizi și consum excesiv de cafea. Proteinele sunt substanțe chimice care contribuie la formarea acizilor. Organismul neutralizează surplusul de acizi cu ajutorul agenților alcalini = calciu și natriu, în felul acestă epuizându-se rezervele acestor microelemente din organism. Pentru prevenirea osteoporozei trebuie să reduceți consumul zilnic de cafea, sub 2 cești pe zi, să faceți zilnic exerciții timp de 20  de minute și să consumați cantitatea de calciu necesară zilnic(minim 800mg).

Când scade rezerva de calciu?

Procesul de refacere și reînnoire a oaselor se desfășoară în permaneță – ziua și noaptea. Masa osoasă ajunge la apogeu la vârsta de 30 de ani, după care începă să scadă și cu timpul devine tot mai ușoară.

Calciul poate fi ușor asimilat din hrana zilnică… Da, dar din păcate cafeaua și alcoolul distrug rezervele de calciu, iar mâncarea bogată în grăsimi și celuloză reduce procesul de asimilare de către organism. Regimurile și alimentația incorectă duc la pierderea acestei substanțe atât de importante pentru organism.

De ce avem nevoie de suplimente ce conțin calciu și vitamina D? Calciul existent în alimente este asimilat de organism doar în proporție de 20-30%; restul este îndepărtat  în procesul de autocurățire. Vitamina D sporește capicitatea organismului de asimilare a calciului.

Soluția noastră pentru a asigura doza zilnică de calciu și vitamina D este X-tra Cal.(click pentru a vedea produsul în magazin)

Iată ce conține acest supliment de calitate:

Calciu – cel mai răspândit mineral din organismul uman; întărește structura scheletului; indispensabil pentru activitatea normală a sistemului nervos și muscular.

Vitamina A – îmbunătățește vederea nocturnă; asigură dezvoltarea normală a oaselor.

Vitamina D – ajută organismul să asimileze mai bine calciul; contribuie la consolidarea și sănătatea oaselor.

Vitamina E – antioxidant; previne oxidarea vitaminei A și crește eficiența ei; îmbunătășete activitatea inimii.

Vitamina C – antioxidant; sporește imunitatea; asigură sănătatea pielii; contribuie la asimilarea fierului în organism.

Magneziu – un microelement cu importanță deosebită în procesul de generare a energiei. Este necesar pentru o bună activitate a asistemului nervos și muscular cât și pentru întărirea oaselor.

Zinc – ajută la sănătatea organelor de reproducere și a sistemului imunitar; contribuie la regenerarea țesuturilor.

Cupru – componet ( ca zincul și magneziul) al sistemului enzimatic antioxidant; intervine în producerea melaninei și în metabolismul glandelor.

Mangal – component(ca zincul și cupru) al sistemului enzimatic antioxidant; asigură sănătatea oaselor și a sistemului nervos.

Știați că…

  • scheletul uman se modifică la fiecare 7 – 10 ani?
  • organismul conține mai mult de 1 kg de calciu, 99% găsindu-se în oase și dinți. Procentul rămas are un rol deosebit de important; lipsit de el organismul suferă.
  • practicarea cu regularitate a sportului contribuie la consolidarea sistemului osos

Poți cumpăra acum acest produs, accesând acest link.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *