Mituri si fapte despre protecția pielii de soare

Există o mulțime de informații inexacte despre tulizarea protecției solare, așa că hai să le descălcim acum.

Am auzit multe despre importanța protecției solare, și cumva ni s-a întipărit ideea că  dacă nu o folosim, pielea noastră se va arde, vom prezenta semne de îmbătrânire și crește riscul cancerului de piele. Nu există nici un dermatolog, revistă de beauty sau reclamă care să nu ne reamintească importanța protecției solare. Produsele cu SPF vin în toate formele, îmbrăcăminte pânâ la cosmetică. Hai să desființăm câteva mituri comune asupra protecției solare.

Mitul 1: Persoanele cu piele închisă la culoare nu au nevoie de protecție solară

Indiferent cât de închisă sau deschisă este pielea ta, tot ai nevoie de protecție solară. Piele fiecăruia este supusă arderii, îmbătrânirii prematurii sau dezvoltării cancerului de piele, dacă este neprotejată. Nu credeți nici o clipă că dacă aveți pielea închisă la culoare nu trebuie să mai folosiți protecție solară. Indiferent de culoarea pielii, toți trebuie să folosim regulat protecție solară.

Mitul 2: Dacă te-ai machiat nu mai ai nevoie de protecție solară

Obișnuiam să fiu foarte entuziasmată de ideea de a avea protecție mea la soare acoperită de machiajul meu. Din păcate era un fals sentiment de securitate, pudrele, fondul de ten și alte au un factor SPF mic și nu este aplicat uniform. Deși este un beneficiu frumos, vă recomand să utilizați și un agent de protecție solară. Alegeți un hidratant zilnic cu SPF 30 și veți primi un plus de umiditate și protecție într-un singur pas.

Mitul 3: Nu este nevoie să aplici din nou protecție solară dacă este impermeabilă

În ultima perioadă reglementările asupra acestui domeniu au devenit tot mai stricte. Cele mai noi reglementări interzic companiilor să folosează termenul „rezistent la apă”. Etichetarea adecvată este „rezistentă la apă”. Cu termentul rezistent la apă companiile trebuie să desemneze timpul de protecție în timp ce înotați sau transpirați. Trebuie aplicat un nou strat de protecție odată la două ore, sau mai des dacă transpirați și înotați. Este foarte ușor să uitați de protecția solară atunci când vă distrați la plajă sau piscină, de aceea este importantă să o lăsați într-un loc vizibil pentru a vă reaminti de ea. O altă soluție ar fi să vă puneți un reminder pe telefon, sansele ca acesta să fie lângă dumneavoastră sunt mult mai mari.

Mitul 4: Ai nevoie doar de protecție solară pe anumite zone ale corpului

Dacă aveți piele expusă la soare, atunci e necesară protecția solară. Acestea includ picioarele, urechile, spatele, brațele, picioarele și gâtul. Dacă o parte a corpului este expusă soarele atunci e necesară protecție solară. Sunt întotdeauna preocupată de fașă, deoarece dorfesc să păstrez linille fine și ridurile la distanță. Dar după o privire asupra coprului meu am observat niște pete întunecate pe umeri și pe picioare, datorită  soarelui și a neglijenței. Astfel acum orice  zonă expusă soarelui o protejez cu protecție solară.

Mitul 5: Protecția solară pentru adulți nu este la fel ca cea pentru copii

Crema de protecție solară conține aceleași ingrediente active atât pentru copii cât și pentru adulți. Dacă vă uitați la 2 produse etichetate cu același factor de protecție, observați că protecția este aceeași.  Există diverse tipuri de formulări, precum că cea de copii este adaptată pielii mai sensibile, pot fi fără parful sau parabeni. De asemenea ,multe produse pentru copii sunt lipsite de lacrimi pentru evitarea afectării ochilor. În rest numărul SPF este destul de asemănător.

Mitul 6: Protecția solară are o vară nesfârșită

Dacă aveți o sticlă de protecție solară de anul trecut, făceți-vă o favoare și aruncați-o departe. Dacă utilizați protecție solară zi de zi, nu veți avea vreodată produs rămas. O regulă bună este să nu tratați produsele de protecție solară ca produse sezoniere,  ci să vă dați seama de importanța lor pe tot parcursul anului. Datele de valabilitate pot fi găsite pe etichetă sau pe tub, dar cum nimic nu durează pentru totdeauna și acestea își pierd eficiența în timp. Acordați atenție datelor de expirare și asigurați-vă că vă puteți baza pe ceva ce vă protejează.

Articol tradus de pe discovergoodnutrition.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *