Yin & Restorative Yoga

„Cu cât devii mai tăcut cu atât poți auzi mai mult” – Ram Dass

Yin yoga este o practică profundă, meditativ și reflexiv în care sunt deținute poziții pe podea pentru o perioadă lungă de timp.
Spre deosebire de o practică dinamică yang, care lucrează mușchii prin repetare, Yin lucrează straturile profunde ale corpului, cum ar fi fascia, țesuturile conjunctive, articulatii si oase. Yin este o practică profundă de vindecare și hrănitoare cu efecte fizice, emotionale si energetice. Atunci când viața ne pune la încercare, emoțiile pot epuiza corpurile noastre de energie. Practica hranitoare de Yin yoga ajută la restabilirea energiei pentru o bunăstarea generală deosebită.

Yin yoga continuă să-mi dea puterea și curajul necesar pentru a onora toate rolurile și responsabilitățile pe care le am în călătoria vieții mele. Vă invit să încercați o clasa de yoga Yin, și de a păstra o minte deschisă și inima. Printr-o practică Yin, ne permitem să alocăm spațiul și timpul necesar pentru a atinge baza cu care suntem cu adevărat, sub poveștile care le-am creat despre noi insine. Este acum, momentul în care putem începe să trăim cu mai mult har, putere și curaj.

Iată cinci motive prin care yoga Yin îți poate schimba viața:

1. Flexibilitate crescută.

Practicând yoga Yin vă va oferi o gamă mai mare de mișcări și flexibilitate sporită. Corpul tău se va simți mai lung, mai ușor și mai degajat datorită posturilor de stretching indelungate. Fascia este ca o plasă continuă de țesut așezată în jurul organelor noastre, mușchi, nervi și ganglioni limfatici. În scopul de a obține flexibilitate îndelungată, este imperativ păstrăm fascia întinsă.

2. Promovarea sistemului de auto-vindecare.

YogaYin ajută la activarea sistemului nervos parasimpatic, care permite corpului nostru să se odihnească și să digere astfel încât să poată începe să se vindece singur. Sângele, substanțele nutritive și energia poate circula mai liber către sistemul nostru digestiv, endocrin și limfatic, precum și către organele de reproducere. Acest lucru poate ajuta prin a aduce corpurile noastre înapoi la o stare de armonie prin reaprovizionarea cu energia pierdută.

3. Atenuarea stresului si a tensiunii.

Decât printr-o respirație constrânsă și încordarea muschilor ca și în alte practici, ne-am aprofunda respirația și prelungi tesuturile conjunctive într-o practică yoga Yin. Aceasta, la rândul său, poate ajuta pentru în reducerea nivelurile de cortizol de stres și a calma mintea. Prin incorporarea atenției și observarea emoțiilor așa cum sunt, în calitate de martor, le putem elibera și putem deveni mai prezenți.

4. Inima este deschisă și Chi-ul este deblocat.

Medicina Traditională Chineză descrie emoțiile (energie în mișcare) nici ca un bun, dar nici ca un rău, ci pur și simplu ca o expresie a energiei. Corpul nostru fizic isi aminteste locurile unde unde am păstrat trauma și pierderile, chiar dacă noi credem că am dat drumul acestor emoții și am trecut peste. Stimularea și relaxarea acestor straturi profunde, printr-o practică Yin va încuraja Chi / Qi (aka energia forței de viață sau prana) să curgă mai liber. Prin permiterea corpul nostru fizic să fie mai deschis, mintea și inima noastră se pot deschide, de asemenea.

5. Toxinele energetice sunt eliberate.

Toxinele necorporale pot fi sub forma de emoții – furie, stres, griji, durere, tristețe și chiar entuziasm extrem. Potrivit medicinei tradiționale chineze, fiecare dintre aceste emoții sunt prelucrate de un anumit organ. De exemplu, durerea este asociată cu plămâni, frica se găsește în rinichi, iar stresul în ficat. Aceste emoții sunt la fel de toxice pentru funcționarea generală sănătoasă a sistemului nostru. Când energia poate circula cu ușurință prin meridiane (diferite canale ale organismului), îmbunătățirea sănătății organelor, imunitatea și echilibru emoțional poate fi de atins.

Dacă vrei să practici YOGA te așteptăm la cursurile noastre de începători sau avansați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *