Nu mai respectați dieta? E timpul să reveniți!

În continuare vă vom prezenta câteva modalități pentru a face față atunci când vă abateți de la dieta dumneavoastră.

Ai o zi care începe excelent, iar din senin se întâmplă un eveniment stresant la muncă și iei o gogoașă ca gustare.

Durează doar o clipă ca dieta ta sa treacă de la mirific la terific. Indiferent de cât de bune sunt intențiile tale, nu te poți aștepta să urmezi dieta perfect în fiecare minut al zilei.  Vor fi astfel momente în care veți face ce nu trebuie. Trucul este să vă dați seama ce v-a  determinat să vă abateți de la dietă și cum să reveniți la loc.

Dacă vă aflați în această situați uite câteva sfaturi care te pot ajuta:

1.Acceptă când știi că te abați de la dietă

Toată lumea mai greșește din când în când cu dieta. Ceea ce nu vrei să faci este să te abați de la ea, deoarece te vei simți ca și cum ai greșit, și implicit cresc șansele să renunți la dietă definitiv. Un singur „incident” este pur și simplu un eșec. Admite că s-a întâmplat și ține iar lucrurile sub control, astfel vei ajunge de unde ai plecat.

2.Află ce te face să mănânci ceva ce nu trebuie

Majoritatea oamenilor stiu ce îi determină să mănânce ceva ce nu ar trebui. Stresul este un exemplu. Astfel atunci când oamenii mănâncă ca răspuns la stres o fac deoarece cred că asta îi va face să se simtă mai bine; cel puțin pe moment. Dar atunci vine vinovăția, care te stresează, ceea ce te face să mănânci și mai mult – ciclul acesta continuând .  Oboseala, singurătatea, frustrarea sau plictiseala sunt câtiva din sumedenia de factori care te pot face să mănâci ce nu trebuie.

3.Află cum poți schimba reacția data viitoare când te abați de la dietă

Dacă mâncatul pe fond emoțional este o problemă pentru tine, atunci trebuie să găsești o modalitate prin care să rezolvi probleme emoționate fără a implica hrana. Se spune că mulți oameni mănâncă pentru a evita starea de tristețe, singurătate sau fustrare, dar alte persoane spun că defapt este defapt teama de a experimenta emoția. Dacă ar lăsa să  emoția să se întâmple atunci ar vedea că nu este atât de rău pe cât ar crede. Atunci când vă simțiți copleșiți de emoții, cel ami bine ar fi să vă puneți ordine în gânduri, să apelați la un prieten sau să ascultați o muzică care vă liniștește.

4.„Vorbește frumos cu tine”

Dacă ai mâncat ceva ce nu ar trebui, iar în cap auziți o voce care vă spune „Că sunteți un eșec, că nu veți reuși niciodată să pierdeți în greutate”, știm că este neplăcut. Deci încercați să domolți acea voce ca și cum i-ați spune unui prieten „Deci, ai fost stresat și ai mâncat o gogoașă! – nu este sfârșitul lumii, facem o plimbare la prânz pentru a arde caloriile suplimentare, iar ulterior mâncăm o salată.”

5.Așteaptă…

Metodele de întârziere pot funcționa foarte bine atunci când ești tentat să mănânci ceva ce nu ar trebui.  Dăcă păstrați o evidență  mâncării, aruncați o privire asupra ei înaine de a vă răsfăța. Luați în considerare ceea ce ar trebui să mâncați și de ce, și vedeți ce v-ar face să vă opriți. De asemenea vă recomandăm să așteptați 10 minute odată ce simțiți nevoie să mâncați ceva ce nu trebuie. De cele mai multe ori vă luați cu alte treburi și uitați de ea.

6.Reveniți imediat pe „șine”

Odată ce v-ați abătut de la dietă, nu să treacă ziua și apoi să reveniți la ea. Dacă ați mâncat ceva ce nu trebuie, treceți rapid peste, admineți că ați greșit și reveniți la o dietă echilibrată. Este prea târziu să faceți ceva despre ultima masă pe care ați luat-o, dar puteți să le controlați pe următoarele.

7.Amintiți-vă câte ați reușit până acum

Uneori,după o abatere, o „resetare a sistemului” vă ajută. Gândiți-vă la ceea ce v-a motivat să faceți schimbări în primul rând, despre cât de departe ați ajuns și cât efort ați depus. Aveți toate bazele pentru a atinge obiectivul final, deoarece ați făcut progrese.  Progresul se exprimă în mai multe feluri precum: alegerea unui prânz sănătos, o alegere bună într-un restaurant, refuzarea unei oferte de mâncare sau renunțarea la a mânca o gogoașă atunci cânt sunteți stresat.

 

Sursă: articol tradus de pe www.discovergoodnutrition.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *