TOP 10 obiective de atins pentru un an nou mai sănătos
Când vine vorba de rezoluții pe care dorești să se axeze activitățile tale zilnice, primul pas este să începi să faci modificări în stilul tău de viață. Aici este topul obiectivelor de atins pentru un an nou mai SĂNĂTOS!
Există ceva care ne impulsionează în fiecare nou an să ștergem cu buretele obiceiurile noastre vechi și să începem în stare proaspătă. Ne uităm înapoi la obiectivele din anul precedent, deși unele obiective am reușit să le păstrăm, iar altele ne-au scăpat din atenție, facem promisiunea să avem mai multă grijă de noi înșine în anul următor. Suntem mari fani ai obiectivelor de atins, atâta timp cât acestea sunt rezonabile. Dar obiectivele nu au suficient timp cât să facă schimbări în bine, dacă sunt abandonate înainte de Ziua Indrăgostitilor-adică în prima parte a anului. Iată topul obiectivelor de atins pentru un an nou mai sănătos!
1. Mănancă micul dejun!
Cei care mănancă micul dejun sunt mult mai predispuși să-și mențină o greutate sănătoasă. Mai mult, micul dejun te va ajuta să-ți păstrezi mintea limpede. Creierul tău are nevoie de combustibil pentru o nouă zi.
2. Mișcă-te mai mult!
Pe lângă exercițiile fizice pe care le faci în mod regulat, încearcă să fii mult mai activ pe parcursul zilei. Urcă scările, plimbă-te sau mergi cu bicicleta, și alege să mergi pe jos până la biroul unui coleg de muncă în loc să-i trimiți un e-mail.
3. Nu mânca în fața unui ecran!
Fie că este vorba de un computer sau un TV, când mănânci în fața acestora nu ești concentrat la mancare—esti predispus să sfârșești prin a mânca mai mult și cu mai puțină plăcere.
4. Încetează să mănânci pe fugă!
Aici ne referim la mâncatul în mașină, când fugi spre muncă sau când te îmbraci dimineața. Fă-ți timp să stai jos și concentrează-te pe ceea ce mănânci.
5. Fii atent la caloriile lichide!
Înafară situației în care mâncarea ta este lichidă, toate lichidele pe care le consumi ar trebui să fie cât mai puțin calorice. Ia-ți majoritatea caloriilor din mâncare.
6. Rămâi hidratat!
Multe dintre procesele organismului se bazează pe apă, cu toate acestea, o mulțime de oameni nu beau apă suficientă. Pune apă sau ceai într-un recipient și ia o câte o înghițitură pe tot parcursul zilei!
7. Include proteine în mesele tale!
De fiecare dată când mănânci, proteinele satisfac foamea mai bine decât carbohidrații sau grăsimile. Încearcă să ai proteine la fiecare masă și mănâncă alimente cum ar fi iaurt, nuci, cereale bogate în proteine, shake-uri, branză sau cutii de ton pentru gustări.
8. Ai grijă să ai un fruct sau o legumă la fiecare masă!
Fructele și legumele vă oferă multă nutriție pentru puține calorii. Și sunt pline de apă și fibre, ceea ce îți va îmbunătăți hidratarea și îți va susține sănătatea sistemului digestiv.
9. Nu sări peste mese!
Săritul peste mese funcționează foarte rar ca o practică de a ține sub control caloriile – în cele din urmă vei sfârși prin a face abuzuri la următoarea masă. Consumul de mese mici și gustări sănătoase la fiecare câteva ore este o strategie mult mai bună.
10. Mergi la un studio yoga!
Dacă şi tu crezi că va trebui să stai în cap sau să levitezi, află că nu e așa. Clasa de yoga este pentru oricine, indiferent de vârstă, mobilitate sau condiție fizică. Yoga reunește starea de spirit cu starea fizică, printr-o îmbinare echilibrată între mișcări de forță, mișcări de întindere și respirație, toate desfăşurându-se cu mintea cât mai limpede și liniștită. Este un mod minunat de a te antrena, 60 de minute în care te vei bucura de câteva momente de pauză de la tot ceea ce te înconjoară. Fiecare clasă este o experiență în sine, care la sfârșit îți va oferi o stare de bine și echilibru, ce va dura mult timp după ce pleci din sală.