Yoga nu este o alternativă la religia creștină, ci dimpotrivă oferă atingerea țelului comun, cunoașterea de sine

Yoga nu este o alternativă la religia creştină ci, dimpotrivă, oferă o multitudine de tehnici practice pentru atingerea aceluiaşi ţel comun: cunoaşterea lui Dumnezeu [cunoasterea de sine]. Prin tehnicile de purificare trupul poate deveni într-adevăr un templu divin, iar spiritul se poate deschide pentru a-l putea primi pe Dumnezeu în măreţia Sa.

Prin yoga fiinţa umană învaţă să-şi controleze perfect corpurile fizic, psihic şi mental. Astfel, acestea devin pure, sănătoase, capabile să rezoneze cu Dumnezeu în orice situaţie a vieţii de zi cu zi. Numai dacă aceste vehicule (corpurile fizic, psihic, mental) ale Sinelui Etern ATMAN sunt desăvârşite fiinţa umană poate ajunge să-l descopere pe Dumnezeu.
Din această cauză exerciţiile de purificare, regimurile alimentare bazate pe crudităţi sau numai pe cereale , asana-ele, tehnicile de Pranayama, exerciţiile de concentrare, meditaţiile, sunt absolut necesare oricărui aspirant la evoluţia spirituală şi deci şi creştinilor.

Referindu-se la practica yoga, părintele Dechanet afirma: “Am simţit inteligenţa mea amplificându-se pentru a primi o lume întreagă de realităţi pentru care ea pare a fi făcută. Mi-am îndreptat căutările şi mi-am împins ştiinţa dincolo de limitele percepţiei şi ale sensibilităţii obişnuite. În sfârşit l-am găsit pe Dumnezeu, Adevărul, conţinând toate adevărurile întâlnite în timpul pelerinajului către Sinele meu divin. Dar găsindu-l, am învăţat că în fapt nu posed nimic. În fiecare zi îmi dau seama că dorinţa mea de cunoaştere, de a învăţa, se dilată la dimensiunea infinită a Adevărului, a Cuvântului care cuprinde tot, în sânul misterului lui Dumnezeu.”

“Yoga ajută preotul şi misionarul în slujirea lui Dumnezeu în rugăciune. Yoga permite oricărui om să se desăvârşească şi să accepte voinţa divină. Yoga transformă benefic temperamentul unui student şi îi măreşte capacităţile intelectuale. Yoga permite tatălui de familie să-şi transforme defectele în calităţi şi să-şi crească în acelaşi timp copii. Caracteristica acestui sistem tradiţional este faptul de a se putea adapta la viaţa concretă a fiecăruia şi de a-l aduce la perfecţiune în toate acţiunile pe care le făptuieşte.”

Yoga le oferă creştinilor, discipoli ai lui Christos, posibilitatea înţelegerii profunde a învăţăturii lui Iisus. Yoga îi face să simtă cu inima realitatea profundă a Evangheliei. Este firesc ca, odată integrată în viaţa noastră, yoga să trezească şi să amplifice în noi virtuţile “mistice”, conform cu aspiraţia şi vocaţia fiecăruia. Orientat plenar pe o cale spirituală autentică yoghinul învaţă să-şi controleze natura sa umană, pornind cu paşi siguri pe drumul revelării Sinelui Suprem, a trăirilor spirituale autentice, fiind capabil să simtă şi să primească pacea nemărginită dăruită de Cristos prin învăţăturile sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *