10 alimente benefice inimii pe care organismul tău le va adora

Majoritatea oamenilor nu au nevoie de o scuză pentru a petrece, dar în cazul în care aveți nevoie de un motiv oficial pentru a sărbători, Februarie nu dezamăgește. Desigur, există Super Bowl și Ziua Îndrăgostiților, dar avem și Ziua Hârciogului și Ziua Președintelui Americii.

Și în cazul în care nu v-ați marcat în calendare, februarie este, de asemenea, Luna Națională de Sănătate a Inimii. Probabil că nu doriți să sărbătoriți această sărbătoare cu aripi Bufallo și pizza. Deci, de ce să nu arătați tuturor că aveți o inimă de aur, pregătind o masă delicioasă, sănătoasă pentru inimă?

În primul rând, dacă intenționați să beți alcool, făceți-o cu un pahar de șampanie. Nu numai că este șampanie festivă, dar un pahar cu bule contine polifenoli – compuși naturali care se găsesc în struguri care ajută la reglarea organismului, a fluxul sanguin și al tensiunii arteriale. Nu vă recomandăm să beți alcool pentru a obține polifenol, dar poate așa vă amintiți că ar trebui să găsiți alimente bogate în polifenoli și să le adăugați în dieta dumeavoastră.

Apoi, începeți masa cu o salată colorată. Morcovii, roșiile și spanacul verde își datorează culorile datorită carotenoidelor. Acestea reprezintă un grup de pigmenți antioxidanți care ajută inima prin inhibarea oxidării colesterolului LDL “rău” în sânge, un pas esențial în dezvoltarea aterosclerozei.

Nu te opri acolo, totuși. Aruncați niște avocado în salată pentru un bonus. Carotenoizii sunt, de asemenea, solubili în grăsimi, astfel încât grăsimea sănătoasă de la avocado va  ajuta organismul să absoarbă acești compuși buni. Chiar mai bine, adăugați niște fasole la salată. Fibrele lor solubile în apă ajută la menținerea nivelurilor de colesterol sub control.

Pentru primul fel, puneți niște pește proaspăt pe grătar. Peștele este una dintre cele mai bune surse de acizi grași omega-3 sănătoși care ajută la menținerea anumitor grăsimi în sânge în limite normale (cum ar fi trigliceridele și colesterolul). Și asta poate reduce riscul bolilor de inimă.

Nucile de copac precum migdalele, nucile și fisticul sunt bogate în substanțe numite fitosteroli, care contribuie la scăderea colesterolului. Prăjite ușor pentru a scoate aroma lor naturală și apoi presărațile peste salate sau legume.

Nu este mod mai bun de a termina o masă decât cu o o bucată de ciocolată. Compușii naturali din cacao numiți flavonoide sunt antioxidanți puternici care luptă împotriva daunelor provocate de radicalii liberi și ajută la protejarea inimii. Cu cât ciocolata este mai amara, cu atat este mai bine pentru tine. Așadar, bucurați-vă de ciocolată neagră, sau radeți niște ciocolată pe niște fructe de pădure pentru un deser delicios. Bomboanele își obțin culorile frumoase roșu-violet de la antociani, pigmenți naturali care acționează și ca antioxidanți. Nu vă recomandăm ca dulciurile să fie o parte obișnuită a dietei dvs. din cauza zahărului pe care îl conțin, dar, ca și în cazul polifenolilor, gândirea antioxidanților în deserturi vă poate ajuta să vă amintiți să le acordați atenție ca parte a dietei dumneavoastră.

Recunoaștem că Luna Națională de Sănătate a Inimii nu este o ocazie specială ca restul, dar de ce să nu sărbătoriți oricum? Este un moment perfect pentru a oferi inimii alimente sănătoase într-o masă delicioasă și sănătoasă pe care tu și cei dragi ție o poate savura.

Articol tradus de pe discovergoodnutrition.comnu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *