Cum să planifici mese rapide și sănătoase

Economisește timp – pregătește mai mult de o masă.

Este mai uşor să rămâi la o dieta sănătoasă atunci când utilizezi aceste sfaturi pentru planificarea unei mese rapide şi nutritive.

Sunt de părere că există două extreme atunci când vine vorba de planificarea mesei. Există oameni care nu planifică: ei preferă să “aştepte şi să vadă” ceea ce simt ca vor să mănânce. Ei sunt, de asemenea, cei care nu au prea multă disciplină atunci când vine vorba despre a avea un plan de dieta. Pe de altă parte, există cei pentru care planificarea mesei este cu adevărat  o rutină.

 

Pregătirea rapidă a meselor

  1. Păstrează o mulțime de rețete rapide și sănătoase la care te poți întoarce când sunteți în pană de idei. Rețetele simple și nutritive sunt ușor de găsit în cărțile de bucate, reviste și pe web. Când ai o mulțime de rețete din care să alegi, mesele tale nu vor deveni plictisitoare.

 

  1. Ai mereu opțiuni sănătoase la îndemânăă. Păstrează legumele, fructele și fructel de mare în congelator și păstrează în cămara stocuri de alimente sănătoase cum ar fi cerealele integrale, fasolea conservată, tonul și roșiile, bulionul, mirodeniile și ierburile. Cu aceste elemente la îndemână, ai baza pentru orice fel de mâncare sănătos.

 

  1. Folosește-te de trucuri în pregătirea mesei. Legumele congelate pot fi înlocuite cu legumele proaspete, iar elementele de comoditate cum ar fi salata verde pre-spălată sau legume pre-tăiate vă pot economisi într-adevăr timpul de pregătire.

 

  1. Pregătește o dată, gătește de două ori. Dacă o rețetă solicită o jumătate de ceapă tăiată sau ardei gras, nu te opri acolo – taie în continuare și păstrează restul pentru o altă zi. Fă orez brun sau quinoa suplimentar și congelează surplusul pentru o altă masă. Boabele rămân umede și se reîncălzesc bine în cuptorul cu microunde.

 

  1. Încearcă să combini două feluri de mâncare într-o singură masă. Spre exemplu utilizează proteina, legumele și amidonul într-un singur fel de mâncare. Sunt alimente sănătoase și echilibrate și cu siguranță vei avea mai puține vase de spălat.

 

Dacă ești suficient de organizat pentru a-ți planifica mesele pentru câteva zile, această organizare îți face viața mult mai ușoară. Odată ce ai ales rețetele, poți să faci lista de cumpărături pentru toată săptămâna. Când ai meniurile și ingredientele în față, bătălia de planificare a meselor este practic câștigată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *