Despre Yin Yoga
Yin Yoga este, probabil, unul dintre cele mai puţin cunoscute stiluri de yoga, în special în Occident, deşi există acum mai multe şi mai multe clase care apar pentru ca conştiinţa să continue să crească.
Ce este Yin yoga?
Ritmul de Yin este mult mai lent decât alte stiluri de yoga, care este un alt motiv pentru care nu este la fel de popular cum este Ashtanga sau Iyengar yoga. Această perspectivă este însă în schimbare şi mulţi susţinători ai Yin yoga cred în prezent că este de fapt una dintre cele mai vechi forme de Hatha yoga.
Accentul principal al Yin yoga este de a stabiliza energia din organism, concentrându-se pe ţesuturile conjunctive. Aceste ţesuturi conjunctive, inclusiv tendoanele și ligamentele, tind să fie strânse şi rigide, creând un organism restricţionat. Yin îşi propune să slăbească aceste ţesuturi, crescând flexibilitatea şi flexibilitate. În conformitate cu originile practicii, tesuturile conjunctive sunt “Yin”, iar muschii si sangele sunt “Yang” – cele două trebuie să fie echilibrate una cu cealaltă pentru a atinge liniştea.
Originile şi teoria Yin provin de la taoism, care este un sistem filozofic şi religios ce caută să ofere o viziune holistică a realităţii. Yin şi Yang în mod eficient diametral opus reciproc în acelaşi fel ca lumina si intunericul, sau soarele şi luna. În sens fizic, activităţile Yang ar include exerciţii cum ar fi ciclismul sau Ashtanga yoga, în timp ce activităţile Yin ar fi mai blânde şi calmante. Practica de Yin yoga este încercarea de a echilibra provocările unui stil de viaţă activ.
Originile Yin yoga
Yin yoga a fost introdus iniţial la vest de către Paulie Zink în anii 1970. Stilul a fost apoi modificat de Paul Grilley şi mai mult în cele din urmă de Sarah Powers. În Marea Britanie, Simon Law a contribuit, de asemenea, foarte mult la practica şi educaţia în ceea ce privește stilul Yin.
Practica nu a fost niciodată înregistrată în mod oficial şi, prin urmare, nu există nici un organism de certificare unic de Yin yoga. Există în prezent o gamă largă de programe şi cursuri de formare ca profesor disponibile, atât cu participare fizică, cât şi cu studiu online pentru cei care doresc să se specializeze.
Beneficiile de Yin yoga
Datorită ritmului lent şi calmant, beneficiile de Yin yoga sunt foarte asemănătoare cu cele derivate din meditaţie şi activităţile de relaxare. Mulţi cred că, din cauza ritmului vieţii moderne, în special influenţat de tehnologie și social media, nu a existat niciodată o nevoie mai mare pentru clase de Yin yoga – care permit în mod eficient studenţilor să se deconecteze de lumea exterioară şi să se reîncarce fizic, mental şi pranic.
În ceea ce privește prana, beneficiile Yin yoga sunt considerabile. Practica vizează meridianele, care, în texte de yoga clasice, ar fi numite Nadis. Nadis sunt canalele de energie prin care Prana (forţa de viaţă) trece prin a hrăni şi energiza corpul. Dintre cele paisprezece cele mai frecvente meridiane citate, şase încep sau se termină în picioare. Aceste meridiane care sunt cel mai frecvent vizate într-o practică Yin, îmbunătățesc fluxul de energie și forţa de viaţă în întregul organism.
Ce implică practica Yin?
Majoritatea activităților din practica Yin sunt desfășurate pe podea şi însumează aproximativ şaisprezece posturi, spre deosebire de alte stiluri de yoga în care numărul poate fi substanţial mai mare. Ceea ce face, de asemenea, ca Yin yoga să fie destul de unic este că fiecare postură poate fi practicată între cinci şi douăzeci de minute. Spre deosebire de stilurile mai populare, cum ar fi Bikram şi Rocket yoga, de exemplu, unde, în cazul acestora mişcarea dintre posturi este destul de rapidă şi exigentă din punct de vedere fizic. Yin este cel mai calmant stil datorită abordării sale.
Mulţi consideră Yin a fi o alternativă uşoară la alte stiluri de yoga – deși este departe de a fi uşor. De fapt, practica Yin este uneori destul de inconfortabilă şi este concepută pentru a lua studenţii din zona lor de confort fizică şi mentală.
Principiile de Yin Yoga
Ca multe alte forme de yoga, practica Yin încearcă să creeze o uniune mai profundă şi mai puternică între fizic, mental şi organismul pranic. Cu toate acestea, pentru a atinge acest obiectiv, studenţii trebuie să urmeze următoarele patru principii:
1) să fie conştienţi de propriile limite -studenţii nu ar trebui să încerce să își forțeze corpurile lor într-o postură care ar putea crea durere. Studenţii ar trebui să se mute încet în fiecare postură pentru a ajuta mai bine muschii si tesuturile conjunctive să se relaxeze.
2) să fie stabili – Când studenţii ajung într-o postură corectă, este recomandat să nu se agite. În Yin, scopul este de a atinge stabilitatea care nu este întotdeauna prezentă în toate stilurile de yoga.
3) să aibă răbdare când vine vorba despre progresul lor – cei care sunt noi la Yin ar trebui să urmărească să mențină fiecare postură între unul şi trei minute. Cei mai avansaţi studenţi pot sta timp de cinci minute sau mai mult, în funcţie de capacitatea lor.