Cum să eviți să te îngrași în vacanță

Călătoritul sau mersul în concediu constituie o întrerupere a dietei și a programului nostru obișnuit de antrenament, dar poți totuși să te bucuri de vacanță și fără să te îngrași!
Indiferent unde mergi sau cum ajungi acolo, trebuie să fii bine pregătită. Încearcă să îți menții obiceiurile normale pe cât mai mult posibil și/sau ia în considerare următoarele sfaturi.

 

– Ține-te departe de mâncarea de pe drum

În cazul în care călătorești cu mașina, ia cu tine mâncare și/sau gustări sănătoase. În mod ideal, nu pleca de acasă până nu ai mâncat sau, dacă ești grăbită, ia cu tine un baton de înlocuire a mesei (ca de exemplu Batoanele Express Herbalife Formula 1) sau un baton proteic Herbalife, pentru a fi mai puțin tentată să cumperi produse de fast food de pe drum. Alte alimente ușor de ambalat precum fructe, nuci sau boabe de soia, brânză uscată și morcovi baby, reprezintă gustări ideale pentru plimbări cu mașina sau călătorii cu avionul.

– La aeroport…

Poate fi o provocare să găsești alimente sănătoase pe aeroport. Ar trebui să reușești să găsești fructe, iaurt, salate sau sandviciuri, dar dacă îți vei lua la tine propria ta mâncare, vei economisi calorii și bani. Dacă cursa ta are întârziere, folosește-te de timpul suplimentar pentru a te plimba prin terminal, în loc să te lași tentată de restaurante ori de magazinele cu gustări. În unele aeroporturi te poți plimba cu ușurință un kilometru sau chiar mai mult dacă faci ture înainte și înapoi între porți.

Este important să te menții hidratată în special dacă zbori, dar atenție la caloriile din băuturi. Dacă vei bea sucuri carbogazoase sau cocktailuri vei aduna imediat o grămadă de calorii. Bea doar apă sau îmbogățește-o cu concentratul Herbal Aloe, băutura instant de plante sau LiftOff.

– Stai la hotel?

Când vei ajunge la hotel, este posibil să suferi de o combinație între oboseală și mâncăruri tentante de la bufeturile de happy hour sau room service. În loc să folosești mâncarea ca pe un revigorant, încearcă să te plimbi sau exersează puțin în sala de sport a hotelului după ce te instalezi.

Multe camere de hotel au frigider. Cumpără așadar niște fructe proaspete, legume gata tăiate sau iaurturi ca gustări pentru vacanța ta. Și nu uita de lapte pentru a putea prepara în cameră un shake Formula 1.

Ai grijă la calorii la hotelurile care oferă micul dejun din partea casei (la porție sau ca bufet suedez), deoarece poate fi tentant să mănânci prea mult daca nu plătești pentru mâncare. Țintește către fructele proaspete și proteine sub forma ouălor fierte tare sau iaurt. În ceea ce privește cina, întreabă personalul hotelului despre opțiuni sănătoase de restaurante în zonă unde să poți găsi mâncarea pe care o mănânci de obicei.

Scris de Susan Bowerman, MS, RD, CSSD. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *