7 înlocuitori inteligenți pentru zahărul brun

Există mulți îndulcitori care pot fi folosiți în locul zahărului brun, inclusiv zahărul de cocos, zahărul alb simplu și zaharurile brute.

Nu e deloc plăcut să ajungi la jumătatea rețetei pentru prăjitura perfectă cu ciocolată și să realizezi că ai rămas fără zahăr brun.

Cu toate acestea, există mai mulți substituți practici pe care îi puteți folosi, o parte din ei s-ar putea să îi aveți deja în dulap.

Iată 7 înlocuitori inteligenți pentru zahărul brun.

1. Zahăr alb plus melasă

O combinație de zahăr alb și melasă este cel mai bun înlocuitor pentru zahărul brun, deoarece din acestea este făcut zahărul brun.

Pentru a vă face propriul zahăr brun deschis, amestecați 1 cană sau 200 de grame de zahăr alb granulat cu 1 lingură sau 15 mililitri de melasă. Dacă aveți nevoie de zahăr brun închis, creșteți melasa la 2 linguri. (30 ml).

Și uite așa, ai zahăr brun.

Rezumat – Pentru a vă face propriul zahăr brun, amestecați 1 lingură (15 ml) de melasă cu 1 cană (200 g) de zahăr alb granulat.

2. Zahar alb plus sirop de arțar

În mod tradițional, zahărul brun este făcut folosind un amestec de zahăr alb granulat și melasă.

Dacă nu aveți melasă la îndemână, o puteți înlocui cu sirop de arțar, fără nicio modificare a produsului final al rețetei.

Combinați 1 cană (200 g) de zahăr alb granulat cu 1 lingură (15 ml) de sirop de arțar pur pentru a face un înlocuitor de zahăr brun care poate păcăli chiar și cea mai sofisticată paletă.

Rezumat – Combinați 1 cană (200 g) de zahăr granulat cu 1 lingură (15 ml) de sirop de arțar pentru a face un înlocuitor aproape perfect al zahărului brun.

3. Zahăr de cocos

Zahărul de cocos este făcut din seva copacilor de cocos.

Este adesea comercializat ca o alternativă mai sănătoasă la zahăr, chiar dacă profilul său nutrițional este foarte asemănător cu zahărul brun.

Puteți îlocui cu ușurință zahărul de cocos cu zahărul brun într-un raport de 1:1.

Deși zahărul de cocos arată și are un gust foarte asemănător cu zahărul brun, nu reține atât de multă umiditate. Acest lucru poate afecta textura anumitor produse de panificație, făcându-le ușor mai uscate sau mai dense decât se dorește.

Pentru a îmbunătăți conținutul de umiditate, încercați să adăugați puțin unt sau ulei la rețeta originală. De asemenea, puteți încerca să topiți zahărul de cocos pe o plită înainte de a-l adăuga la rețetă.

Rezumat – Zahărul de cocos poate înlocui zahăr brun, dar poate face anumite produse de panificație mai uscate sau mai dense decât se dorește.

4. Miere, siropul de arțar sau nectarul de agave

Cu câteva modificări simple ale rețetei, mierea, siropul de arțar sau nectarul de agave sunt toate înlocuitorii potriviți pentru zahărul brun.

Deoarece acești înlocuitori sunt lichizi, veți dori să țineți cont de modul în care umiditatea suplimentară poate afecta rezultatul rețetei, mai ales când vine vorba de coacere.

Măsurătorile exacte de înlocuire variază în funcție de rețeta în cauză, dar puteți folosi aceste sfaturi de bază pentru început:

  • Înlocuiți fiecare cană de zahăr brun (200 g) cu 2/3 cană (160 ml) de îndulcitor lichid la alegere.
  • Pentru fiecare 2/3 cană (160 ml) de îndulcitor lichid utilizat, reduceți celelalte surse de lichid cu aproximativ 1/4 cană (60 ml).

De asemenea, poate doriți să luați în considerare reducerea timpului de gătire cu câteva minute, deoarece aceste tipuri de înlocuitori de zahăr se pot carameliza mai repede decât zahărul brun.

Rezumat – Puteți folosi îndulcitori lichizi precum siropul de arțar, mierea și nectarul de agave pentru a înlocui zahărul brun – dar probabil că va trebui să vă ajustați rețeta.

5. Zaharuri brute

Zaharurile brute sunt înlocuitori grozavi de zahăr brun, deoarece culorile lor deschise în mod natural de chihlimbar și aromele blânde de caramel sunt similare cu cele reale.

În majoritatea rețetelor, puteți schimba zaharurile brute cu zahăr brun într-o proporție uniformă, fără a observa o mare diferență.

Cu toate acestea, zaharurile brute sunt semnificativ mai uscate și mai grosiere decât zahărul brun, ceea ce poate afecta rezultatul final al rețetei tale.

Granulele grosiere de zahăr brut nu se amestecă întotdeauna în aluat la fel de uniform ca zahărul brun, lăsând în urmă o textură granuloasă. Acest lucru este valabil mai ales pentru produsele de copt cu umiditate scăzută sau pentru cele destinate să aibă o textură foarte delicată.

Dacă aveți o râșniță de condimente sau un mojar și un pistil, puteți măcina manual cristalele de zahăr într-o textură mai fină, care apoi se vor integra mai ușor în rețeta dvs.

De asemenea, puteți încerca să dizolvați parțial cristalele de zahăr într-o cantitate mică de lichid cald – cum ar fi unt topit, ulei sau apă – înainte de a le adăuga în aluat.

Rezumat – Zaharurile brute pot fi înlocuitori buni pentru zahărul brun în proporții egale. Totuși, deoarece cristalele de zahăr brut sunt foarte grosiere, ele nu se amestecă întotdeauna în aluat și aluat nu va avea aceeași textură ca în cazul zahărul brun.

6. Zahăr Muscovado

Zahărul Muscovado este un zahăr foarte puțin rafinat care este un înlocuitor excelent pentru zahărul brun, deoarece, la fel ca zahărul brun tradițional, conține melasă.

Cu toate acestea, conținutul de melasă și umiditate al acestui tip de zahăr este mult mai mare decât cel al zahărului brun obișnuit. Acest lucru îl face mai lipicios, cu o tendință mai mare de a forma cocoloașe.

Zahărul Muscovado poate înlocui în mod egal zahărul brun în aproape orice rețetă, dar dacă coaceți cu el, poate doriți să luați în considerare cernerea lui pentru a îndepărta orice cocoloașe înainte de a-l amesteca în aluat.

De asemenea, puteți încerca să râșniți zahărul Muscovado pentru a îmbunătăți integrarea acestuia în rețeta dvs.    

Rezumat – Muscovado este un zahăr brun închis foarte puțin rafinat care poate fi folosit ca înlocuitor obișnuit al zahărului brun. Este mai lipicios decât zahărul brun, așa că poate necesita ceva muncă suplimentară pentru a-l amesteca în rețetă – mai ales dacă îl folosiți pentru coacere.

7. Zahăr alb simplu

Când toate celelalte nu reușesc, puteți înlocui zahărul brun cu o măsură egală de zahăr alb granulat, fără teama de a vă strica rețeta.

Zahărului alb îi lipsește acea aromă bogată pe care o are zahărul brun, dar în funcție de tipul de rețetă, este posibil să nu observați o schimbare prea mare a aromei.

Este posibil să observați o diferență în textura. Zahărul brun dă o textură densă, lipicioasă anumitor tipuri de produse de copt, cum ar fi prăjiturile. Când zahărul brun este înlocuit cu zahăr alb, s-ar putea să obțineți un rezultat puțin mai crocant. Totuși, acesta nu este neapărat un lucru rău.

Rezumat – Zahărul alb poate fi folosit pentru a înlocui zahărul brun, aducând doar ușoare modificări ale texturii și aromei.

În concluzie:

A rămâne fără un ingredient de care aveți nevoie pentru o rețetă poate fi stresant, dar în cazul zahărului brun, nu este nevoie să vă supărați.

Există o varietate de opțiuni – cum ar fi zahărul alb, melasa, siropul de arțar și zahărul de cocos – care pot înlocui zahărul brun.

În funcție de înlocuitorul pe care îl alegeți, poate fi necesar să faceți doar câteva ajustări minore rețetei dumneavoastră.

Participă în Super Body Challenge și descoperă zilnic tips-uri despre nutriție! Click aici pentru detalii!