Cum să evitați să mâncați prea mult în timpul sărbătorilor? Căutați surse de proteine sănătoase

Articol scris de Susan Bowerman M.S., R.D., CSSD, CSOWM, FAND – Director Sr., Educație și Formare în domeniul nutriției la nivel mondial.

Sărbătorile sunt un moment pentru a fi în preajma prietenilor, familiei și bineînțeles că avem tot timpul la îndemână mâncare. Dar multe dintre mâncărurile noastre de sărbători pot fi bogate în calorii, dar sărace în nutrienții de care corpul nostru are nevoie. O modalitate de a rezista dulciurilor și alimentelor nesănătoase în acest sezon este de a încorpora mai multe proteine ​​în fiecare masă, reducând în același timp carbohidrații rafinați și grăsimile. Vă veți simți mai sătui, așa că este posibil să mâncați mai puțin și să reduceți gustările nesănătoase.

Rolul proteinelor

Proteinele sunt importante pentru că vă ajută să construiți și să mențineți masa musculară slabă. Sunt vitale pentru o dietă sănătoasă, deoarece se numără printre elementele esențiale pentru multe componente celulare din corpul tău. Proteinele fac, de asemenea, mesele mai satisfăcătoare. Includerea unor proteine ​​la fiecare masă și gustare ajută la satisfacerea foamei pe parcursul zilei și poate ajuta la asigurarea faptului că nevoile individuale de proteine ​​– care variază în funcție de dimensiunea și compoziția corpului, de vârstă și de nivelul de activitate – sunt satisfăcute.

Alimentele bogate în proteine, cum ar fi carnea, ouăle, leguminoasele și semințele furnizează și vitaminele B, vitamina E, fier, zinc și magneziu. Deci, atunci când adăugați proteine ​​în timp ce reduceți caloriile goale, beneficiați de nutrienții suplimentari de care corpul dumneavoastră are nevoie.

Cum să rezistăm să nu mâncăm prea mult în timpul sărbătorilor

Iată câteva modalități de a consuma proteine în timp ce treceți prin toate tentațiile sărbătorilor:

  • Luați un mic dejun sănătos, bogat în proteine – Începeți ziua cu un mic dejun bogat în proteine ​​– aproximativ 25 de grame de proteine ar trebui să conțină micul dejun. În loc de cereale, încercați un shake înlocuitor de masă sau fulgi de ovăz cu pudră proteică. Studiile sugerează că un mic dejun bogat în proteine ​​nu numai că vă ajută să vă mențineți satul până la prânz, dar vă poate ajuta chiar să mâncați mai puțin pe parcursul zilei.
  • Includeți gustări nutritive  – Încercați să nu mergeți în vizită de sărbători cu stomacul gol. Luați o gustare substanțială înainte, cum ar fi niște iaurt grecesc simplu sau brânză de vaci fără grăsime cu fructe, sau o gustare cu proteine ​​înainte de a pleca. De asemenea, puteți lua cu dumneavoastră. câteva gustări, cum ar fi un pumn de nuci nesărate, un baton proteic sau o bucată de brânză fără grăsimi, pentru orice eventualitate.
  • Fiți selectivi cu privire la mâncarea de sărbători – Când vă uitați la mesele de sărbători, există câteva modalități de a le menține sănătoase. Pentru aperitiv căutați surse slabe de proteine, cum ar fi peștele la grătar, carnea de pasăre, carnea slabă sau surse vegetariene, cum ar fi fasolea și lintea și feriți-vă de sosurile bogate în calorii. Poate doriți să tăiați mâncărurile cu amidon, cum ar fi orezul alb, pâinea, piureul de cartofi și pastele cu făină albă. În schimb, puneți mai multe legume și salate în farfurie și căutați fasole și cereale bogate în proteine, cum ar fi linte, quinoa, orez brun sau paste integrale. Și urmăriți-vă „caloriile lichide”, deoarece băuturile de sărbători pot acumula o mulțime de calorii. Un pahar de apă minerală cu o zeamă de lămâie sau lime nu conține calorii și vă poate ajuta să rămâneți hidratat.

Nu trebuie să evitați complet alimentele preferate de sărbători. Un truc este să săriți peste deliciile obișnuite pe care le puteți mânca pe tot parcursul anului, cum ar fi prăjiturile cu ciocolată și în schimb, să vă bucurați de porții mici din deliciile speciale pe care le asociați cu sărbătorii, cum ar fi turta dulce. Și nu uitați să vă mențineți (sau să începeți!) rutina de exerciții – nu numai că vă veți simți mai bine, dar veți arăta grozav în vacanță.

Intră în Super Body Challenge și descoperă cum poți avea mese echilibrate nutrițional și de sărbători. Click aici pentru a afla mai multe!

Susan Bowerman M.S., R.D., CSSD, CSOWM, FAND – Director Sr., Educație și Formare în domeniul nutriției la nivel mondial Susan Bowerman este directorul senior al educației și formării nutriționale la nivel mondial la Herbalife Nutrition. Ea servește, de asemenea, ca președintă a Comitetului consultativ pentru dietetică (DAB). În calitate de dietetician înregistrat, ea educă distribuitorii despre filozofia noastră globală de nutriție și este responsabilă pentru dezvoltarea materialelor de educație și instruire în domeniul nutriției. Bowerman a obținut un B.S. în biologie cu distincție de la Universitatea din Colorado și un M.S. în Știința Alimentației și Nutriție de la Universitatea de Stat din Colorado. Este membru al Academiei de Nutriție și Dietetică și deține două certificări ca specialist în Dietetică Sportivă și în Obezitate și Managementul Greutății. Când nu este ocupată cu predarea și scrisul, lui Susan îi place să petreacă timpul cu familia ei, gătind și grădinărit. Produsele ei preferate Herbalife Nutrition includ Simply Probiotic și Herbalife Nutrition Formula 1 Healthy Meal Nutritional Shake Mix Banana Caramel.

Articol preluat și tradus de pe iamherbalife.com