Cum să alegi cele mai bune suplimente: o altă abordare sănătății

Pentru a îmbunătăți sănătatea și bunăstarea, consumatorii încorporează din ce în ce mai mult suplimentele în dieta lor. Conform sondajului nostru global realizat de Consiliul pentru Nutriție Responsabilă, consumatorii cheltuie aproximativ 286 USD în fiecare an pe vitamine, minerale și alte suplimente alimentare. De fapt, 24% dintre oameni consumă mai mult de trei suplimente diferite pe săptămână.

De unde știu oamenii ce suplimente să ia sau care sunt cele mai bune de cumpărat? Interesant este că 30% dintre respondenți au citat internetul și rețelele sociale ca sursă de informații despre suplimente, în timp ce 27% au spus că au cerut sfaturi și recomandări de la medicii lor. Indiferent de unde își obțin informațiile consumatorii, 77% dintre respondenți au spus că ar dori să afle mai multe despre beneficiile diferitelor suplimente alimentare.

La începutul seriei, am discutat despre rolul de susținere al suplimentelor, precum și despre siguranța și beneficiile acestora. În acest ghid, vom discuta despre cum să alegeți cele mai bune suplimente pentru a le incorpora în planul dumneavoastră de sănătate.

Ce formă de supliment este cel mai bun?

Datorită inovației și tehnologiei, consumatorii de astăzi au acces la o gamă largă de suplimente, inclusiv capsule, pulberi, gume, de mestecat și lichide.

Cu atât de multe opțiuni, poate fi dificil să o alegeți pe cea mai bună, dar în cele din urmă, totul se rezumă la preferințe. Iată cele mai comune forme disponibile pe piață:

 • Tablete: Aceste pastile sunt făcute prin zdrobirea ingredientelor active. Deoarece tabletele nu au învelișuri, uneori pot avea un gust neplăcut.
 • Capsule: În cazul capsulelor, ingredientele sunt închise într-o înveliș exterior. Acestea pot fi sub formă de pastile care sunt acoperite cu o carcasă ușor de digerat pentru a preveni gustul neplăcut, sau ingredientele pot fi incluse într-o capsulă din două părți.
 • De mestecat: Unii consumatori pot prefera experiența de a mesteca suplimentele, astfel încât acest format alternativ poate fi preferat.
 • Jeleuri: Odinioară doar pentru copii, jeleurile sunt acum disponibile pe scară largă pentru adulți. Atracția este formatul ușor de mestecat și gustos, iar unele pot prezenta arome unice.
 • Pulberi: Mulți consumatori preferă pulberile deoarece sunt ușor de înghițit și pot fi amestecate cu băuturi sau alte lichide pentru consum simplu.
 • Băuturi și suplimente lichide: pentru consumatorii aflați în mișcare, aceste produse lichide conțin nutrienți suplimentari și oferă o alternativă convenabilă. Rețineți că acestea au, de obicei, o perioadă de valabilitate mai scurtă odată deschise.

Tehnologia și inovația ne-au permis să dezvoltăm formate noi și alternative care răspund nevoilor și preferințelor unice ale consumatorilor. Mai important, ni se oferă alegere și comoditate, așa că depinde de noi să stabilim ce funcționează pentru programul și stilul nostru de viață.
În cele din urmă, este vorba de consecvență – alegeți formele care vă ajută să mențineți un regim consecvent care completează o dietă nutritivă și o rutină de exerciții fizice.

Ce este o altă abordare a bunăstării?

Consumatorul mediu s-ar putea să se întrebe de ce există atât de multe tipuri de suplimente alimentare disponibile pe piață. Nu ar trebui să luăm o singură multivitamină pe zi?

Nevoile nutriționale variază de la persoană la persoană; sunt influențate de vârsta noastră, sexul, stadiul vieții, restricțiile alimentare, obiectivele de sănătate și așa mai departe. Ajută să luăm în considerare o altă abordare a stării de bine – nutriția ne susține organele, somnul și starea de spirit – toate contribuind la bunăstarea noastră generală.

Deși s-ar putea să fiți mai familiarizați cu vitaminele și mineralele, unele suplimente alimentare oferă beneficii funcționale pe care este posibil să nu le obținem din dietele noastre de zi cu zi. Bacopa, de exemplu, poate susține amintirea pe termen scurt și atenția, dar este puțin probabil să o găsiți în preparatele alimentare – este o plantă originară din India.

Și pe măsură ce îmbătrânim, corpurile noastre experimentează schimbări fiziologice; deci, este posibil să nu primim suficienți nutrienți în mod natural în dieta noastră pentru a susține astfel de schimbări. De exemplu, CoQ10 este un antioxidant care se găsește în unele alimente și este, de asemenea, produs în organism, dar nivelurile tind să scadă pe măsură ce îmbătrânim. Dacă nu obțineți suficient din alimentele pe care le consumați, ar putea fi timpul să îl suplimentați.

Din aceste motive, există numeroase suplimente de luat în considerare dincolo de multivitaminele zilnice, inclusiv probiotice, aminoacizi, fitonutrienți, ierburi și plante botanice. Acestea sunt adesea cunoscute ca suplimente nutriționale specializate, deoarece vizează un obiectiv specific de sănătate.

O listă de suplimente nutritive

Sondajul nostru cu Consiliul pentru Nutriție Responsabilă a rezultat că consumatorii iau suplimente din mai multe motive. Iată câteva dintre obiectivele pe care le-au citat:

 • Pentru a susține imunitatea generală (62 la sută)
 • Pentru sănătatea generală și bunăstarea (46 la sută)
 • Pentru sănătatea digestivă (32 la sută)
 • Pentru sănătatea pielii, păr și frumusețe (27 la sută)
 • Pentru sănătatea creierului (24%)
 • Pentru a susține energia și concentrarea (23 la sută)
 • Pentru a sprijini somnul (20 la sută)

Care sunt tipurile de suplimente care răspund în mod specific acestor obiective?

Suport imunitar

Potrivit unui sondaj recent, 52% dintre consumatorii din SUA au citat sprijinul imunitar drept motiv pentru a cumpăra produse nutritive. Suplimentele din această categorie includ zinc, anumite vitamine, probiotice, acizi grași omega-3 și suplimente botanice precum turmericul, schizandra, fructele de soc și echinacea.

Sănătatea creierului

Pe măsură ce îmbătrânesc, mulți consumatori caută suplimente pentru a susține diverse funcții, inclusiv memoria. Bacopa este o plantă folosită în medicina tradițională indiană (Ayurveda) pentru a ajuta la susținerea memoriei pe termen scurt și a rezistenței cognitive pe măsură ce oamenii îmbătrânesc.

Sănătatea inimii

Pe lângă o dietă sănătoasă pentru inimă și exerciții fizice regulate, suplimentele ne pot sprijini și sănătatea inimii. Unele dintre aceste produse includ omega-3, CoQ10, usturoi și suplimente care conțin precursori de oxid nitric.

Sănătatea Digestivă

Probioticele, prebioticele și simbioticele contribuie toate la sănătatea intestinului. Fibrele ajută la digestie, oferă o senzație de sațietate pentru a-ți reduce pofta de mâncare și ajută bacteriile digestive prietenoase să prospere. Mulți dintre noi nu respectăm recomandările privind aportul zilnic de fibre, așa că luarea unui supliment poate ajuta.

Sănătatea femeilor

Femeile au nevoi nutriționale specifice care pot fi susținute prin adăugarea de suplimente. Experții în sănătate recomandă frecvent femeilor să adauge calciu în dieta lor pentru a susține sănătatea oaselor. Un alt nutrient care are nevoie adesea de stimulare este vitamina D – ideală și pentru oase. Un alt supliment special pentru femeile aflate in premenopauza este fierul, esențial pentru creșterea celulelor.

Sănătatea bărbaților

Și bărbații beneficiază de pe urma vitaminei D, dar și de suplimente pe bază de saw palmetto, o plantă de palmier care susține prostata.

Sănătatea Copiilor

După cum știu mulți părinți, copiii nu primesc întotdeauna alimentația potrivită. Mulți părinți suplimentează cu un shake îmbogățit cu nutrienți sau cu multivitamine, inclusiv choline, care susține funcția neurologică normală, calciu, magneziu și vitamina D pentru a sprijini creșterea și dezvoltarea sănătoasă a oaselor și a dinților.

Somn și relaxare

Odihna este o parte integrantă a unui stil de viață sănătos și activ. Îți întinerește corpul și mintea și îți reglează starea de spirit. Mulți consumatori găsesc sprijin pentru somn și relaxare din ceaiurile din plante preparate din mușețel sau din alte plante precum jujube și floarea pasiunii. Alte persoane își susțin somnul prin suplimente cu melatonină.

Îmbătrânire sănătoasă

Glucozamina este un compus natural prezent în corpul nostru care se reduce cu vârsta. Suplimentarea poate ajuta la susținerea sănătății articulațiilor. În mod similar, s-a dovedit că luteina susține sănătatea ochilor și vederea.

Cum să alegi suplimentele: de ce prețul nu este totul

Deși toți căutăm cel mai mic cost pentru multe articole, există mulți factori pe care trebuie să îi luăm în considerare înainte de a investi în suplimente care ne pot afecta bunăstarea. Este esențial să alegeți cu înțelepciune, deoarece calitatea ingredientelor și practicile de fabricație pot varia.

Iată sfaturile mele pentru alegerea suplimentelor potrivite:

 • Restrângeți domeniul alegând numai produse de la companii cunoscute, dedicate pentru știință, calitate și siguranță.
 • Citiți cu atenție eticheta nutrițională pentru orice ingrediente care ies în evidență, mai ales dacă aveți sensibilități deosebite.
 • Dacă aveți anumite alergii sau restricții alimentare, căutați certificări de la terți, cum ar fi Certificat Gluten-Free.
 • Luați-vă timp și examinați site-ul unui brand și examinați nivelul experților științifici și medicali pe care îi angajează.
 • Verificați dacă marca investește în mod regulat în testarea și îmbunătățirea produselor sale. Studiile independente, efectuate de către terți, de la instituții credibile, pot fi de asemenea utile.

Cum să păstrezi cursul

La fel ca multe regimuri noi, este posibil să nu observați beneficii imediat când luați suplimente. Rezultatele legate de starea noastră de bine nu sunt ușor de observat așa cum ar fi în cazul produselor care promovează pierderea în greutate sau creșterea musculară.

În toate cazurile – indiferent dacă este vorba de dietă sau de exerciții fizice – consecvența este cheia. Suplimentele nu se iau o dată și gata; le încorporezi în rutina zilnică și în planul de sănătate pe tot parcursul vieții.

Studii recente sugerează că luarea anumitor suplimente nutritive specifice poate avea beneficii pe termen lung dacă sunt luate în mod constant. Iată câteva exemple:

 • O analiză a pacienților vârstnici a arătat că administrarea de seleniu (200 mcg/zi) și CoQ10 (200 mg/zi) nu numai că a îmbunătățit sănătatea inimii, dar și beneficiile suplimentelor au crescut în timp.
 • Într-o altă meta-analiză, suplimentarea pe termen lung cu luteină (10-20 mg/zi) a fost asociată cu îmbunătățiri semnificative ale sănătății oculare a adulților.
 • În mod similar, un studiu de control randomizat a arătat, de asemenea, îmbunătățiri ale densității minerale osoase la copiii cu perioade lungi de aport adecvat de calciu (240-440 mg/zi din dietă și suplimente).

Acestea fiind spuse, este natura umană să alunece înapoi în vechile obiceiuri și să uite de suplimente. Iată câteva sfaturi și trucuri pentru a menține cursul:

 • Configurați un semnal sau un memento pentru a vă consolida noul obicei. De exemplu, luați suplimentele după ce vă spălați pe dinți sau în timp ce vă faceți cafeaua. Respectați un program.
 • De asemenea, puteți împărți seturi de suplimente pe parcursul zilei, cum ar fi să le luați la diferite mese.
 • Un jurnal de sănătate este, de asemenea, foarte util atunci când aveți un obiectiv specific în minte, cum ar fi îmbunătățirea calității și duratei somnului.
 • Când călătoriți, luați în considerare să luați organizatoare pentru suplimentele dvs. Este ușor să-ți neglijezi nevoile nutriționale atunci când nu îți pregătești singur mesele.

Sprijinul comunității face, de asemenea, o mare diferență. Alăturarea unui grup de sprijin cu persoane cu obiective similare de sănătate și bunăstare sau stadiu de viață te poate ajuta să te simți încurajat și motivat în călătoria ta personală.

Articol tradus de pe iamherbalife.com scris de Luigi GrattonM.D., MPH – Vicepreședinte Training Dr. Luigi Gratton este vicepreședintele de formare la Herbalife Nutrition. El este responsabil să se asigure că distribuitorii independenți înțeleg produsele, ingredientele și beneficiile Herbalife Nutrition. El deține o diplomă de medicină de la Școala de Medicină Icahn din Mount Sinai din New York City și a absolvit o bursă postdoctorală în nutriție clinică la David Geffen School of Medicine din UCLA.* Dr. Gratton îi place să alerge, să meargă cu bicicleta, să facă drumeții și să înoate. Produsele sale preferate Herbalife Nutrition includ Herbal Aloe Concentrate, Herbalifeline și Herbalife24 Rebuild Strength.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *