5 mituri și adevăruri despre sănătatea inimii
Crezi că știi ce face o dietă sănătoasă pentru inima ta? Testează-ți cunoștințele despre unele mituri comune despre alimentație și sănătatea inimii.
Continuarea ultimelor cercetări privind alimentația și sănătatea inimii nu este o sarcină ușoară, deoarece știința avansează întotdeauna. Pe măsură ce știința evoluează, la fel și recomandările dietetice. Dar dacă nu țineți pasul cu cele mai recente descoperiri despre o dietă sănătoasă pentru inimă (sau, dacă nu primiți informațiile dvs. din surse viabile), este posibil să nu puteți separa faptul de ficțiune.
1) Mit: cu cât aportul de grăsime este mai mic, cu atât mai bine.
Adevăr: Cu ani în urmă, dieta cu conținut scăzut de grăsimi era considerată cea mai bună abordare pentru reducerea riscului de boli de inimă. Dar această gândire s-a schimbat, iar majoritatea experților recomandă acum un model de dietă de tip mediteranean pentru a promova sănătatea inimii. Acest model alimentar pune accent pe legume, fructe și cereale integrale. De asemenea, oferă-i organismului grăsimi sănătoase pentru inimă din fructe de mare, nuci și ulei de măsline, care oferă grăsimi mononesaturate și polinesaturate și care pot ajuta la menținerea nivelului sănătos de grăsimi din sânge. Există un alt motiv pentru a nu vă lăsa complet fără grăsime; atunci când grăsimile sunt tăiate, acestea sunt adesea înlocuite cu carbohidrați rafinați. În multe produse alimentare fără grăsimi, producătorii elimină grăsimea, dar o înlocuiesc cu o cantitate similară de calorii din zahăr sau amidon, ceea ce nu vă face bine pe termen lung.
Pentru a ajunge la doza zilnică optimă de acizi grași și omega 3 noi vă recomandăm Herbalifeline Max(click).
2) Mit: O dietă sănătoasă pentru inimă este fără gust și plictisitoare.
Adevăr: Mulți oameni presupun în mod incorect că o dietă sănătoasă pentru inimă nu are sare și nu are grăsimi și, prin urmare, nu are aromă. După cum am menționat mai sus, o dietă sănătoasă pentru inimă include cantități modeste de grăsimi sănătoase. Și multe dintre sursele acestor grăsimi sănătoase oferă multă aromă meselor. Nu există nimic fără gust sau plictisitor pentru un pic de avocado copt răspândit pe pâinea prăjită cu cereale integrale, puține nuci sau semințe pe legumele aburite sau un pic de ulei de măsline extravirgin în plus pe deasupra unei roșii coapte. În timp ce majoritatea dintre noi consumăm mai mult sodiu decât ne trebuie, cea mai mare parte provine din alimente procesate, nu din sare. O cantitate mică de sare în gătit nu este, în general, o problemă. Și utilizarea liberală a ingredientelor extrem de aromate, precum ierburile, condimentele, ceapa, usturoiul și citricele, sunt antidotul la fără gust și plictisitor.
3) Mit: Grăsimile saturate nu sunt rele pentru inimă.
Adevăr: În ultimul timp, au existat multe dezbateri pe acest subiect. Discuția a fost alimentată, în parte, de câteva rapoarte recente din literatura medicală care au examinat relația dintre grăsimea saturată și bolile de inimă. Și au sugerat că grăsimile saturate s-ar putea să nu fie la fel de rele pentru inimă cum s-a crezut cândva. Dar rapoartele au fost criticate de mulți din comunitatea științifică care au subliniat că analiza datelor a fost defectuoasă și că concluziile au fost înșelătoare. Există încă dovezi care leagă un aport ridicat de grăsimi saturate și riscul bolilor de inimă. Recomandările actuale continuă să solicite reducerea aportului total de grăsimi saturate și să înlocuiți aceste grăsimi saturate cu grăsimi din surse mai sănătoase pentru inimă.
4) Mit: Cel mai bun mod de a scădea colesterolul din sângele tău este să consumi mai puțin colesterol.
Adevăr: Deși sună intuitiv, cantitatea de colesterol consumată nu este principala sursă a colesterolului din fluxul sanguin. Cea mai mare parte a colesterolului care circulă în sistemul dvs. este produsă de ficat. Deci, reducerea cantității de colesterol pe care o consumi va scădea colesterolul din sânge doar moderat. Dar asta nu înseamnă că ar trebui să mănânci alimente bogate în colesterol. Multe alimente cu un nivel ridicat de colesterol (cum ar fi fripturile, cârnații și slănina, brânza și înghețata) sunt de asemenea bogate în grăsimi totale, grăsimi saturate și calorii.
Pentru a echilibra nivelul colesterolui vă recomandă să introduceți în planul dumneavoastră alimentar Beta Heart(click)
4) Mit: Ciocolata ajută ca inima să fie sănătoasă.
Adevăr: Sună prea bine ca să fie adevărat. Un lucru care are un gust atât de delicios, ar putea fi bun pentru tine? Înainte de a începe să vă răsfățați, iată ce trebuie să știți despre ciocolată și inima voastră. Ciocolata este obținută din boabe de cacao, care conțin fitonutrienți naturali numiți flavanoli. Aceștia sunt compuși naturali care ajută la menținerea tensiunii arteriale și la îmbunătățirea fluxului sanguin către inimă. Dar nu toate produsele din ciocolată conțin cantități mari de flavanoli. Conținutul de flavanol scade pe măsură ce cacao este procesat în ciocolată. Și cu cât avem mai mult zahăr, lapte și alte ingrediente pe care le conține ciocolata, cu atât avem mai puțini flavanoli în produsul final. Acesta este motivul pentru care ciocolata neagră are, în general, un conținut mai mare de flavanol decât ciocolata cu lapte.
Există și alte modalități de a-ți obține flavanolele fără grăsimea, zahărul și caloriile pe care le are de obicei ciocolata. Alte surse bune includ fructele de pădure, merele, nucile, ceapa și ceai. Așadar, rețineți că, datorită conținutului de grăsimi și zahăr, multe produse din ciocolată pot lua o bucată serioasă din bugetul dvs. zilnic de calorii. Dacă alegeți să vă răsfățați și aveți câteva calorii de rezervă, atunci faceți acest lucru pentru că vă place gustul, nu pentru că sunteți de părere că ciocolata va îndepărta bolile de inimă.
Articol tradus de pe discovergoodnutrition.com