Haideți să descoperim împreună câteva alimente care vă ajută la îmbunătățirea digestiei!

Urmează să vă recomandăm câteva alimente ce ajută la echilibrarea zahărului din sânge, a fluxului limfatic, îmbunătățesc funcția hepatică și producția de enzime pancreatice și de acid stomacal.

Scopul nostru este să îmbunătățim digestia și pentru a fi posibil acest lucru, trebuie să aducem un echilibru asupra tuturor pieselor „puzzle-ului digestiv”.

Potrivit ayurvedei, stresul contribuie la uscarea mucoasei intestinelor și astfel apar probleme eliminatorii precum constipația. Pentru a evita acest lucru trebuie să alegem alimente care sunt „liniștitoare” și lubrifiante pentru peretele intestinal. Plecând de la acest lucru uitați 6 moduri în care puteți folosi alimentele pentru a stimula digestia.

  • Imbunătățirea bilei

Semințele de chia sunt încărcate cu acizi grași esențiali care lubrifiază peretele intestinal și hrănesc bacteriile care susțin sănătatea și funcția intestinală. De asemenea deoarece sunt bogate în fibre, acestea previn și constipația.

Sfecla și merele sunt de asemenea alimente bune pentru a pune bila în mișcare și a combate constipația ocazională.

Legumele cu frunze versi sunt bogate în fibre și magneziu, susținând contracțiile musculare sănătoase în intestinul gros. Legumele asigură un debit biliar mai bun și ajută la o eliminare sănătoasă.

Prunele care sunt și ele bogate în fibră, conțin în piei lor o laxativă ușoară, care poate declansa intestinele lente prin stimularea contracțiilor intestinale.

Pentru a suplimenta acizii grași vă recomandăm Herbalifeline Max. Click aici pentru a vedea produsul.

  • Îmbunătățirea sistemului limfatic

Sistemul limfatic este cel mai mare sistem circulator din organism, cu o concentrație ridicată de vase limfatice care alcătuiesc intestinele. Vasele care aliniază intestinele și limfa care înconjoară partea exterioară a intestinelor reprezintă 70-80% din sistemul imunitar al organismului.

Funcția primară a limfei este de a elimina deșeurile celulare în timp  acestea ce circulă print întreg sistemul imunitar al corpului corpul. Acest lucru se întâmplă ca rezultat al contracțiilor musculare și al mișcării corpului cum ar fi întinsul. Hidratarea este de asemenea un criteriu important pentru un flux limfatic sănătos.

Mâncărurile roșii sunt cele mai bune alimente, catalogate ca și antioxidanți sunt recomandate pentru o funcționare optimă a acestui sistem. Aici putem încadra cireșele, afinele, rodiile și sfleca.

Legumele cu frunze verzi sunt foarte alcaline și susțin drenajul limfatic. Recolta de primăvară și vară sunt alcaline și stimulează acest flux, iar recolta de iarnă este acidă și este considerată calea de reconstrucție a naturii.

Chimenul și ceaiul din aceste semințe sunt recomandate pentru a susținea funcția acestui sistem și combat eficient senzația de balonare.

 

  • Hrăniți microbiomul

Alimentele organice sezoniere: plantele atrag anumiți microbi din sol și atunci când consumăm aceste plante, microbii devin o parte a microbiomei noastre. Comparativ cu alimentele convenționale, produsele ecologice sunt de obicei o sursă mult mai bună de microbi utili pentru tractul digestiv. Consumul de alimente sezoniere, organice, oferă microbi care susțin funcțiile corporale necesare pentru fiecare sezon. În timpul iernii, de exemplu, alimentele sunt mai dense și necesită o digestie mai puternică, față de cele consumate în timpul primăverii. Microbii care susțin digestia mai puternică se propagă în mod natural în recolta sezonieră de iarnă. În timp ce specialiștii abia acum înteleg valoarea mâncării sezoniere, ayurveda a înteles acest fapt de acum mii de ani.

Alimentele fermentate, cum ar fi iaurtul, varză, murăturișe  sunt toate surse microbiene mari. Acestea au fost consumate în mod tradițional în timpul iernii ca o modalitate de conservare a legumelor în lunile mai reci. Alimentele fermentate sunt fabricate dintr-un proces numit fermentație lactoacidă, ceea ce le face foarte acide pentru organism. În timp ce a mânca alimente mai acide în timpul iernii are sens, acest lucru poate fi problematic dacă le consumați în exces în timpul verii. Ca și în cazul condimentelor, alimentele fermentate ar trebui, în general, să fie consumate în cantități mici.

Stimulați și hrăniți microbiomul indiferent de sezon cu ajutorul Fibrei din măr și ovăz. Click aici pentru a vedea detalii despre produs.

  • Curățati-vă ficatul

Rădăcinile amare au fost cândva tradiționale în alimentație, dar acum acestea lipsesc.  Dacă este greu să achiziționat aceste alimente proaspete, atunci optați pentru cele în conserve.  Consumați rădăcini organice pe bază de plante și nu pe bază de extract din plate, deoarece în timpul procesului de extracție majoritatea microbilor buni sunt uciși.

Alimentele noastre preferate pentru stimularea bilei și curățirea ficatului sunt: merele, sfecla, țelina, ridichile, anghinarele și măslinele.

  • Creșteți acidul gastric

Odată ce am crescut debitul enzimelor biliare și pancreatice, am încurajat drenajul limfatic și am îmbunătățit microbiomul, ne putem pune atenția asupra stomacului, pentru a produce acidul clorhidric.

Consumați rădăcini de ghimbir proaspăt sau beți ceai de ghimbir înainte sau în timpul meselor. Asezonați salatele cu ulei și oțet. Oțetul este un acid acetic ce mărește cantitatea de acid clorhidric. Oțetul de cidru de mere este recomandat deoarece reacționează mai bine la o aciditate mai mare.

Înainte cu jumătate de oră de a mânca, beți un pahar mare cu apă pentru a pre-hidrata stratul tampon natural al stomacului, incitând astfel ca stomacul să genereze mai mult acid clorhidric.

Bucurati-vă de alimentele fermentate, ca un aperitiv pentru aprinderea focului digestiv.

Înainte de masă puteți bea un mic pahar de apă caldă cu lămâie sau un pahar mic de apă cu sare și piper.

Condimentați mâncărurile cu chimen, coriandru, ghimbir sau cardamon.

Piperul negru și ghimbirul sunt formula cea mai cunoscută în ayurveda pentru a crește producția de acid clorhidric.

Pentru a genera mai mult acid clorhidric noi vă recomandăm Băutura pe bază de aloe. Click aici.

  • Mic dejun echilibrat

Pentru o digestie bună pe tot parcursul zilei, vă recomandăm să începeți ziua cu un mic dejun echilibrat. Fiind ușor de preparat se pliază pe stilul activ al lumii moderne.

Aflați mai multe despre micul dejun accesând https://yogasinutritie.ro/mic-dejun-echilibrat-2/

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *