Sfaturi pentru o alimentație echilibrată
Mănâncă mai multe fructe și legume
Persoanele care nu mănâncă suficiente fructe și legume nu spun, de multe ori, că le evită pentru că nu le pac, ci doar că nu le au mereu la îndemână. Cea mai simplă soluție este să ții în congelator fructe și legume congelate, pentru că sunt la fel de hrănitoare ca fructele și legumele proaspete și în plus nu trebuie să îți faci griji că se strică. Astfel, e ușor să aduagi fructe într-un shake proteic dimineața sau în iaurt, sau să aduagi legume în supe, omlete, paste sau să le gătești la tigaie. Păstrează un castron cu fructe proaspete pe bufet în bucătorie și legume tăiate în frigider – dacă sunt la vedere și gata pentru consum te vor încuraja să mănânci mai multe fructe și legume.
Înlocuiește cerealele rafinate cu cereale integrale
Această schimbare este probabil una din cele mai ușoare metode de a-ți îmbunătăți regimul alimentar. Trecerea de la cereale rafinate(cum ar fi pâinea albă, orezul alb, pastele rafinate) la cerealele integrale îți va aduce beneficii în ceea ce privește nutriția și aportul de fibre. Poți găsi produse echivalente pentru toate produsele din cereale rafinate, din cereale integrale.
Consumă grăsimi sănătoase în cantități mici
Grăsimile, chiar și cele bune, au destul de multe calorii. Iată de ce ar trebui să incerci să reduci consumul total de grăsimi, evitând gustările cu conținut ridicat de grăsimi, deserturi sau alimetnele prăjite și consumând cantități mici de grăsimi sănătoase pentru a asigura necesarul de acizi grași. Nucile, avocado, uleiul de măsline și de rapiță sunt considerate mai sănătoase decât alte grăsimi, așa că încearcă să găsești modalități de a include aceste alimente în regimul tău alimentar.
Bea mai multă apă și mai mult ceai
Alimentația corectă și aportul ridicat de lichide merg mână în mână. Apa are mai multe funcții în organism, precum menținerea funcțiilor cognitive și fizice la cote normale și reglarea temperaturii corpului. Dacă nu bei suficiente lichide, încearcă să încurajezi acest obicei, ținând o sticlă de apă în apropriere pe parcursul zilei. Dacă nu îți place apa simplă, bea ceai sau fă-ți apă aromată adăugând fructe proaspete, felii de castravete sau ierburi în apă pentru aromatizarea ei.
Nu e greșit să mănânci gustări, dacă le alegi corect. O gustare bine aleasă te poate ajuta și poți evita înfometarea între mese(lucru care te-ar face să mănânci în exces la următoarea masă). În plus ai ocazia să strecori în regimul alimentar un plus de proteine, legume, fructe sau chiar lactate bogate în calciu. Combinația de proteine și carbohidrați este ideală dacă vrei ca gustarea să fie cât mai sățioasă. Poți apela la creativitate sau poți alege fructe proaspete, legume crute cu hummus, nuci, batoane proteice și iaurt.
Nu uita să vizitezi magazinul nostru!
Pentru un stil de viață echilibrat și sănătos ne poți contacta AICI!